Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık kurulu çalışma gücü kaybı olmamıştır diye red cevabı vermiş!?

@ibrahim3363,

hastaliginizda ilerleme var ise hekim raporu ile 6 ay beklenmeden de basvurma hakkiniz var ayni hastaneye basvurabiliyorsunuz

Peki sizce itraz etmek mantıklı mı yoksa 6 ay bekleyip 6 ay sonra sıfırdan başlamak mı teşekkürler

Özür dileyerek soruyorum itiraz edince hak kaynı oluyor mu tekrar red gelirse teşekkürler

@07antalya,

Nasıl olur? Benim heyet randevum 21 martta.. siz neye başvurdunuz? Ben engeli raporu almak için başvurdum.. kendim gittim sevk fln almadım..siz sevk mi aldınız? Bi gariplik var. Arada bu kadar süre farkı olmaması lazım

@sessizgemi89,

Sağlık kurulundan engelli raporu için randevu alıyorsun engelli raporun çıkınca sgk ya emeklilik için o rapor ile başvuruyorsun seni tekrar hastaneye sevk etmiyor

arkadaşlar, geçen sene kasım ayında başladığım maluliyet - engelilik durumum için normal sağlık kurulu raporu Red gelmişti, ( üniv. hast - kurula girmedim sadece muayene )
buna şubat 2025 De itiraz etmiştim, Yüksek Sağlık Kurulu itiraz, bu da Ret gelmiş şimdi !

artık itiraz yolu benim için kapandı mı demek oluyor, YSK. son mercii midir, Osteogenesis Imperfecta hastasıyım. çalışamıyorum, yaygın kemik ağrılarım var. ! oturarak işe giremiyorum, 1 saat otursam ; 1 saat uzanmam lazım ağrım geçmesi için,
forumda % 40 engelli raporları olanların yazdıgı mesajlar mevcuttur, ben nereye başvursam Red geliyor, anlamadım bu işten ?

YSK. itiraz hakkımız da var mı? bilgi verirseniz memnun olurum

Dava açma ,11 ,12 celse mahkemesi devam edenler var, ben daha hiç duymadım mahkeme yoluya malulen emekli oldum diyeni, formda bir kaç kişi ben oldum dedi onlardan mahkeme kararını ve sgknın emekli ettiğine dair, konuya dair yazı istedim hiç biri konuya dair kararı yazmadı ,ret geldiyse 6 ay veya biraz daha bekle yeniden sevk al sgk dan mahkeme işi çok zor,ama maluliyet başka bir rapor ,engelli başka bir rapor ,ben maluliyet için yazdım

Son düzenleme:
Ozaman rica etsem o emekli olan arkadaşa söylermisin mahkeme kararını buraya atmasını ve sgk nın mahkeme kararına karşı itiraz etmeden yargıtaya göndermeden mahkeme kararına binayen emekli ettiği yazısını

Eğer böyle bir karar varsa emsal olması için kararı görelim ,

Herkes ben duydum emekli olanı diyor ama ,sadece duymakta kalıyor dediğim gibi kararı ve sgk nın itiraz etmeden maluliyet maaşı bağladığı yazısını gören yok böyle bir kaç kişi yazdı oldum diye ama mahkeme kararını gösteren olmadı

Geçen sene mi idi tam hatırlamıyorum burada bir arkadaş bir başlık açmıştı mahkemelerin adli tıp kuruluna gönderdiği maluliyet dosyasından bir kişi bile malul sayılmadığını hattâ adli tıp kurulu başkanının görevden alındığını yazmıştı

@sessizgemi89,
Artık sadece mahkemeye gidebilirsiniz. Hastalığınız çalışma gücü kaybı listesinde muhtemelen Yok. Forumda yüzde 40 engelli raporları olanların yazdığı mesajlar mevcuttur demekle ne demek istediniz?

@gannicus,
yukarıda "ara" yerine yazınca 4-5 yorum çıktı, bir tanesi benim hastalıgımdan aynı % 40 verildi yazmıştı, 2009 yılında yazmış galiba... mahkeme " iş mahkemesi" mi olmalı, normal mahkemeler değil herhalde,

@sessizgemi89,
İş mahkemesi olacak da senin iş bence zor. Çünkü ağrıdan bahsetmişsin. Benim gördüğüm kadarı ile sadece öldüren hastalıklara maluliyet veriliyor. Süründürenler ile pek ugrasilmiyor. Ya da ciddi sakatlık olacak. Benim arkadaşım ileri derece böbrek yetmezliği çekiyordu. Ona da red geldi. O da dava açtı ve o bile kazanamadı. Dava 4 sene sürdü. Ki siz herhalde malulen emekli olmak istiyorsunuz. Hastalık listesine baktınız mı? Sizin hastalık var mı?

@gannicus,

Tabiki var. Yakın arkadaşımın başına gelen bir olay. Hastaneden aldigi engelli raporunda doktor klinik bulgular, teşhisler vs bölümünde hastalığın tam adini yazmak yerine kısaltmasıni yazmis. Raporda tıbbi terimde kısaltma yapılamazmış, bu nedenle raporu geçersiz sayıldı tekrar rapor çıkarttı.

Üst Alt