Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağda brakial pleksus için hangi oranda rapor alabilirim?

Ayseee1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
2
Merhaba yeni konuyu açmayı bilemedigim için buradan yazıyorum kusura bakmayın. EMG sonucum şu şekilde

Yapılan EMG çalışmasında solda hafif düzeyde kts saptanmistir.
Sağ üst ekstiremite sinir iletimleri normal sınırlardadir.
İğne EMG de sağ omuz kuşağı kaslarında kronik denervasyon bulguları elde edildi ( geniş süreli polifazik müpler)
Sağda brakyal pleksusun ( ERP palsisi) ile uyumludur

Şeklinde sizce heyete basvursam elle tutulur bir oran alır mıyım

Bu arada amacım emeklilik değil ekpss ve ötv indirimiden faydalanmak

Yeni üye oldum pek bulamıyorum başlıkları flan 🤫 teşekkür ederim 🌸

@Ayseee1,
geçmiş olsun kader arkadaşiyiz ,EMG sonucunuza göre ve kolunuzdaki haraket kisitliligi durumu nedir elinizi ağzınıza ,başınıza veya uzatabiliyormusunuz ? kolunuzu yana acabiliyormusunuz ? bunlar önemli ama %40 en az almanız mümkündür

Merhaba elimi ağzıma goturemiyorum. Bugün heyet evraklarını tamamladım. Fizik uzmanı neden daha önce gelmedin iyi bir oran alırsın dedi ve oranı kendinin vereceğini söyledi. Yarın 1 de heyete gireceğim

Bende elimi agzima goturebiliyorum ama kolumu yanlara tam açamıyorum kollarimi havaya kaldirdigimda durmuyor düşüyor ama igneli emg de sinirlerde bsy çıkmadi kollarimda kisit var nedeni nedir acaba bilgisi olan

@Ayseee1,
hayırlısı olsun o zaman tahminen %50 üzeri almaniz kesin gibi Ayşe hanım

@Hkn38,
valla hocam bunun kararini hekimler verebilir brakial pleksus sinir ve kaslarda sorun olan bir rahatsizliktir

Teşekkür ederim hayırlısı ile sonuçlansın yazacağım çok teşekkürler

Mr flan cektirdiniz mi belki onda çıkar

Raporum %46 olarak çıktı fakat belirtmeme rağmen ehliyet için herhangi birşey yazılmamış kod flan ne yapmam lazım şimdi benim

@Ayseee1,

hayırlı olsun ,ehliyet icin rapor ayrı bu raporunda SADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA OZEL TERTİBATLİ TASİT KULLANMASİ GEREKİR ibaresi yazılımı ? ehliyet için önce aile hekimi sonra sizi hastaneye sevk daha sonra il sağlık komisyonu size ehliyet kodları verecek sürec böyle

Hayır yazili değil belirtmiştim ama yazmamışlar

Teşekkür ederim bu arada. Rapor elimde ama bununla ne yapacağım bilmiyorum o bana bakıyor ben ona

Ehliyet için süre var mı hemen başvurabilir miyim

@Ayseee1,

1- SADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA OZEL TERTİBATLİ TASİT KULLANMASİ GEREKİR ibaresi yazıli değil ise ARAÇ ALAMAZSİNİZ 2- ehliyet için süre yok yarın gidip aile hekiminden sevk ile hastaneye giderek muayene olup il sağlık komisyonuna evraginizi teslim edip size verilen günde il sağlık komisyonu huzuruna çıkıp ehliyet kodları verilecek ehliyeti bir şekilde çözersiniz ama Araç alımı için o İBARE olmasi gerekiyor ya 1 ay süreniz var rapora itiraz edip ÖTV indirimi için ibaresini eklettireceksiniz yada itiraz etmeden 6 ay bekleyip tekrar ÖTV indirimi icin rapora başvuracaksiniz. b engelli ehliyetiniz ( kodlu ) olmadan bazı hastaneler ÖTV indirimi için rapor vermiyorlar mesela ben Edirne'den ehliyet kodları aldıktan sonra de rapor alabilildim . Karar sizin nasıl yapmak isterseniz size alternatifleri yazdım

1-rapor ile vergi indirimine başvuru yapabilirsiniz maasinizdan vergi kesintisi olmaz 2- engelli kimlik kartı çıkartarak ( şehir içi ücretsiz ulaşım , su indirimi , internet indirimi ve GSM hat indirimi alabilirsiniz )

Üst Alt