Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sağ parmaklarım yok. H sınıfı ehliyetimle hangi donanımlı araçları kullanabilirim?
merhaba Bülent bey benim de h ehliyetim var ama sağ parmaklarım yok sadece ben nasıl bir donanımlı aracı sürebilirim ve nasıl bir yol izlemem gerekiyor. diger araçlarıda kullana bilirmiyim.
selam osmanali bende amputeyim yani sağ el parmaklarımın 4 ü küçük ve sağ yakta az aksama var h sınıfı ehliyetim var arabamda var donanım ise gaz fren solda bir teçizat var o şekilde istersen arayabilirsin 05334469074
İkinci el araç alımlarında düz otomatik farketmez tertibatsız alıp kullanırsınız ötv muhafiyetli araç alırsanız otomatikte yine tertibat olmadan yararlanırsınız düz viteslerde engelinize uygun bir tertibat takarlar. Yukarıda Saydıklarım belirttiğiniz gibi sadece sağ elinde sorun varsa ve H ehliyetin varsa geçerlidir. Prosedürde böyle işliyor 3 araç tescili gördüm bu şekilde son 6 ay içinde güncel yani uzun uzun yazmıyorum.
sadece parmaklarım yok diger hiç bir rahatsızlıgım yok ve ikinci el araç kullanıyorum ban trafik polisleri bir şey demiyorlar ama jandarma sorun yaratıyor. bu konuyu biraz daha açarmısınız.
Jandarma bu konuda sorun çıkarması anlamsız bu bilgi eksikliklerinden kaynaklanıyordur siz aracınızı sürün sıkıntı yok jandarmanın bilgi eksikliği ve mevzuattan bi haber olduklarının göstergesidir bu hiç bir yaptırım uygulayamazlar sana yalnız sana bir tavsiye hitap ve konuşma tarzını iyi belirle. Küçük lakin etkili bir örnek vereyim ankarada bulunan bir arkadaşımın doğuştan sol kolu yok ve yine doğuştan iki ayağı protez ehliyeti H ve otomatik vites araç kullanabilir yazıyor ve 6 aydır kiralık araç kullanıyor polis ve jandarma dahil çevirmelerde hiçbir sorun yaşamadı bizzat şahit oldum sevdiğimde bir arakadaşım bunu belirteyim sana sorun çıkarmaları tam anlamıyla komedi fıkra gibi. Engel durumunu göz önünde bulundurursak ötv muaf sıfır araç alırsan senin aracın düz vites olacak otomatik vermezler ve tertibat takmak zorundasın
Benimde sag el 2,3,4 parmaklarim yok 5 parmaktada sikinti var, raporumda ozel tertibatli arac kullanabilir yaziyor, ozel tertibat olarak ne yaptirmaliyim.