Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ parmaklarda amputasyon ve ehliyet..?

sgn25

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
sayın oturan boga abicim bende bir soru soracam

benim sag el post travmatik fonksiyon kaybı. 2002 de aldıgım saglık raporum var %40. 2006 da özel tertibatlı araç alabilir diye ehliyet verdiler.
şu an o ehliyetle araç alabilmek için hastenelere başvurduklarım sana veregimiz raporla özel tertibatlı araç alamazsın diyorlar ne yapmalıyım
kafayı yidirekler bunlar bana gaziantep

artı 1997 den beri malül emekliyim rapor oarnı düşerse emekli maaşım da kesilir mi ???

Mahli, halt etmiş onlar: http://www.engelliler.biz/forum/oze...nda-otv-istisnasi-uygulamasinin-sartlari.html
e) Sağlık Kurulu Raporlarının Tarihi
Kanunun 7 nci maddesinin 2 numaralı bendindeki istisnadan yararlanmak için, 29/6/2006 tarihli ve 2006/10660 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının Resmi Gazetede yayımlandığı 16/7/2006 tarihinden önce alınmış olan raporların, söz konusu Kararname eki "Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik" hükümlerine uygun olarak yenileneceğine dair ÖTV mevzuatında herhangi bir hüküm bulunmamaktadır. Dolayısıyla bu tarihten önce usulüne uygun olarak düzenlenmiş olan sağlık kurulu raporları da ÖTV istisnası uygulamasında geçerli bulunmaktadır.

Ehliyet için alınacak raporda oran bulunmasına gerek yok. Önemli olan tek şey ibarenin ne olduğudur. Ve bu raporun emeklilikle hiç bir ilgisi olamaz/kurulamaz.

sayın oturanboga abicim bugün gaziantep devlet hastaneside konuştugum ortopedi doktoru ben sana raporuna göre %40 verrim özel tertibatlı araç alabilir derim ama rapor oranın heyette 20 düşer dedi bu da beni geri adım attırd
ı verecegi bu % 20 heyet raporu malul emeklı ne zarar verir diyor şaştım kaldımm

artı elimdeki ehliyetle 2 el bir araç aldım normal düz vites ehliyetle trafik şube den rapor olmadan plaka yı degiştirebilir miyim yoksa onun içinde illaki rapor gerekli mi

sakatlıgım sadece sag beş parmak bükümden

H ehiyetim iptal oldu ve B sınıfı araç kullanabilir raporu verdiler..?

bugün gaziantep devlet hastanesini özel tertibatlı araç kullanabilir rapporu için baş vurdum.
doktor b sınıfı ehliyet alabilir. ticari araç kullanamaz raporu verdi.

h sınıfı özel tertibatlı araç kullanabilir ehliyetim şimdi ne olacak..???

O raporu alığ trafik müdürlüğüne gidecek ve sürücü belgenin B sınıfı olarak değiştirilmesini isteyeceksin. İhtimal vermiyorum ama, belki sürücü kursuna yazılmaya gerek olmadan bu değişikliği yapabilirler...
Olmazsa, sürücü kursuna yazılacaksınız, H'yi B'ye dönüştüreceksiniz...

slm millet 2 yıllın sonunda özel donanımlı araç kullanabilir yazan raporu 24 temmuz 2012 heyet raporuna yazdırabildim.agustosun 8 de elime geçecek inşallah bundan sonra nasıl bir yol izlemem gerekir.darısı benim gibi sorun yaşayan arkadaşlara rabbim inşallah onlarada yardımcı olur.:eek:

s.a bülent abi bugün hastaneden raporumu aldım.çok şükür rapor aynen şöyle sag el tüm parmaklar ampute özel tertibatlı araç kullanabilir sag el işlerini sol ele aktaran yazıyor.özür durumu % 23 diye yazmış şimdi bu dedigi tertibat nedir.? VE benim ne yapmam lazım teşekkürler.

raporu bügün aldım saat 4 gibi araç için yarın bakacam ne gerekli ise trafikle şu an için bir işim kalmadı ama önceki yazdıgım gibi h sınıfı ehliyetim vardı 2 yıldan beri bir türlü özel tertibatlı araç kullanabilir.Raporu alamıyordum doktorlar biz sana bu raporu veremeyiz ancak sana verecegimiz b sınıfı ehliyet alabilir ticari amaçlı kullanamaz raporuydu.emniyetle sorunum senin h sınıfı ehliyetin var neden b sınıfı ehliyet almak istiyorsun diye baya bir tartışmıştık emg bende doktorların özel tetibatlı araç kullanabilir raporunu vermediklerini ve bunu için b sınıfı ehliyet istedigimi söyledim.Neyse kısaca 2 hafta önce heyet doktoru ortepeci ile görüştüm yine bana biz b sınıfı ehliyet alır ticari amaçlı kullanamaz raporu veririz diyince bende tmm o zaman emniyet beni tekerara size yönlerdiginde aynı rapordan istiyorum dedim ve geçen hafta salı günü heyete başvurdum rapora ne yazdi biliyormusunz aynen şöyle özel terrtibatlı araç kullanabilir sag el işleriini sol ele aktaran ve benim rapor alma eziyetimde böylece bitmiş oldu..

inşallah umdugun gibi gelir raporun kurtulursun benim gibi bu dertden

Hayırlı olsun :)

Vites kolunu yükselten basit bir aparat araç alımında vergi avantajı sağlayacaktır...

slm hayırlı akşamlar bülent abi vites kolunu yükselten bir aparat demişsin.Bu aparattı nerden yaptıra bilirim bilgi verirsen sevinirim bir abi danıştım bana cam sil çubugunu sol tarafa aldır ve projessini cizdir kullan dedi abi ben bir aydınlatırsan sevinirim.Şu an için beklemediyim çünkü nasıl bir tertibat kullanacagımı bilmedigim için teşekürler..

Sıfır araç alamayacagım için 2 el bir otomobilde kullanacagım...

iyi akşamlar bülent abi netti kapattıgım için bir süredir siteye giremiyordum.şu tertibat işini hale halledemedim onun için avatar resmini elimin resmini yükledim.belki burdan bakarark bana en uygun olan tertibat için bir fikir verirsen sevinirim gaziantep te bir kişi buldum bu işi yapan bana illaki otomatik vites araç olması lazım diyor buna gerek varmı ? raporumda özel tertibatlı araç kullanabilir sag el işlerini sol ele aktaran yazıyor.fikri olan arkadaşlar dan da fikirlerini ve beni aydınlatmanı istiyorum.tşekürler...

sağelimde 23ve 4 dördüncü parmak dipten ampütasyon,sol elimde ise 23ve4düncü parmak ampütasyon,heyetten özel tertibatlı araç kullanırve ötv istisnasında yararlanır raporu aldım .bayiye gittim onlarda sordu yararlanamaz dediler.h sınıfı ehliyet aldım.b sınıfıydı ne yapmam gerekir yardımcı olurmusunuz.

slm kobra kardeş bana da %23 raporla ötv den yararlanamzsın en az %40 raporun olmalı dediler.Beni maliyeye gönderdiler raporumu görmeleri için bende gittim maliye gösterdim raporu %31 rapora verdigimize göre sende yaralanırsın dediler...

Sayın sgn25 ,
Sizin engel durumunuza uygun tertibat ve proje işlemleri yapmaktayız.
0532 724 20 01 den ararsanız size yardımcı olmak isteriz.

özel tertibat ve proje çizen usta lazım bilgisi olan arkadaşlar....

Mahli, yaşadığınız yerdeki oto sanayiide vardır birileri mutlaka...

Üst Alt