Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kulakta oluşan duyma kaybı, burun ve bademcik için rapor oranı..?

thagoo

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba sag kulagımda ve sag orta kulakta total duyma kaybı olmuş iki kez ölçüm yaptırdım ve yapılabilecek bir şey kalmadıgını ögrendim sol kulagımda % 80

burundan da iki kez ameliyat oldum kemik ve et büyümesi oldu ve şu an 3. ameliyatı gerektirmekte % 90 oranında kapalı şu an gerçi bagdemcikleride aldırmam gerekiyor normalden büyük oldugnu ve aldırmam gerektigini söylüyorlar
özel sektörde çalışıyorum çalıştıgım ortam geregi bagdemcikleri aldırma olayını erteledim hep ama bir kez iltihaplanması sonucu 2013 yılında kalp kapakçıgı nı etkiledi ve anju oldum gerçi tıkalı damar çıkmadı

10.04.1986 dogumluyum sigortaya giriş tarihim 02.10.2003 toplamda 2450 gün sigortam 201 gün bagkurum var merak ettigim husus %40 üzeri rapor alıp vergi indirimi alabilirmiyim
internet üzerinden kapsamlı araştırmalar yaptım iki haftadır ama net bir fikre sahip olamadım yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

İşitme kaybınızla ilgili tam bir oran verebilmemiz için testinizi şu şekilde paylaşmanız gerekmektedir:
http://www.engelliler.biz/forum/saglik-raporlari/69011-isitme-testinden-ozur-orani-hesaplanmasi.html

Kalp içinse EF değeri önemlidir,
[FONT=sans-serif]Klas l hastalar:% 10[/FONT]
[FONT=sans-serif]Anjinası olsun veya olmasın fizik muayene bulguları velaboratuar testleriyle tanısı desteklenen hastalarda koroner anjiografi ile birkoroner arterde % 50’den daha az darlık saptanması.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Klas 2 hastalar:% 30[/FONT]
[FONT=sans-serif]Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arterhastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinasıbulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar veya ilaç tedavisiveya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve ayrıca konjestif kalpyetmezliğinin bulgu ve semptomlarının yokluğu (EF >% 50).[/FONT]

[FONT=sans-serif]Klas 3 hastalar:% 50[/FONT]
[FONT=sans-serif]Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arterhastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinasıbulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG,eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi v.b) devam eden iskeminin saptanması veyabir koroner arterinde en az % 50 oranında darlığın anjiyografik olarakgösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altındatutulabilmesi ve sol ventrikül fonksiyonlarının bozuk olmasına rağmen (EF% 30-% 50) hastada NYHA Sınıf 2 semptomların varlığı.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Klas 4 hastalar:% 100[/FONT]
[FONT=sans-serif]Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arterhastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinasıbulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG,eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi vb) devam eden iskeminin saptanması veya birveya daha fazla koroner arterinde en az % 50 oranında darlığın anjiyografikolarak gösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyete rağmen hastada NYHASınıf 3-4 semptomların varlığı veya hastada ciddi sol ventrikül fonksiyonbozukluğunun olması (EF<% 30)[/FONT]

Bademcik vs. için oran verilmiyor.
thagoo yukarıdaki şekilde cetvelde bölümler bulunuyor. Bu şartlardan hangisine uyduğunuzu ve tahmini ne kadar oran alacağınızı öğrenmek için doktorunuzla görüşmeniz gerekir. Bu nedenle net bilgi verilmesi pek mümkün değildir.

Üst Alt