Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kulağım duymuyor, sol kulağımda işitme cihazı var. Araç alıp kullanabilir miyim?

hikmetk2

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben işitme engelliyim sağ kulagım duymuyor sol kulagımlada işitme cihazı ile çok az duyorum.Bir arkadaştan ögrendim siteyi ve o arkadaş araba alımında ötv muaf olacagımı söyledi ancak arabayı benim kullanamıyacaımı söyledi kesin bilmiyor ama bu konuda yardımınızı bekliyorum. Saygılarımla.

Hayır,işitme engelliler ötv muafiyetinden faydalanamaz.
Siz kullanamazsınız derken de sanırım %90 ve üzeri raporla alınıp 3.dereceye kadar yakınlarının kullanabildiği avantajdan bahsetti ki size bu da uygun değil,çünkü işitme engellilere %90 ve üzerinde rapor verilmez.

işitme engelliyim.

Ben işitme engelliyim.Yeni ögrendim % 90 oranında işitme engelli raporu alırsam ötv araba alımında muaf oluyormuş ancak araba kullanabilirmiyim kullanamazmıyım bilen varmı?

Vergi istisnalı araç alamazsınız.

Ticari araç dışındaki araçları kullanabilirsiniz. Bunun için sürücü kursuna yazılıp sürücü belgesi almanız yeterli.

%90 rapor alabilirseniz bana haber verin :))))))))))))))

Üst Alt