Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kolumdan ve parmaklıklarımdan engelliyim. Özel tertibat nasıl olmalı?

_çalıkuşu_

Aktif Üye
Konular
40
Reaksiyonlar
4
benim sağ kolda kısalık var,sağ elimin baş parmağı yok,diğerlerindede harekek kısıklığı var.bunun için nasıl bir tertibat olması gerekir?tertibat yaptırmak için izlemem gereken yol nedir?
son olarak benim ehliyet için aldığım heyet raporunda özel tertibatlı araç kullanabilir yazıyor.(aslını kurs aldı bende aslı gibidir var.aslı gibidirde sorun çıkarıyorlarmı?)ayrıca ehliyetimdede özel tertibatlı kullanabilir yazıyor.benim ayriyeten ötv muafiyeti için heyet raporu almam gerekirmi?

biraz yorgunum.inşallah kafa karıştırıcı sormamışımdır.bilenler yardımcı olursa sevinirim

raporunda yazıyosa gerek yok.raporu bayiye ver onlar sana söyler olup olmayacağını.

eğitimci
raporun aslını sürücü kursundan geri alınız.raporun aslı devamlı sende kalsın.o raporla araç alabilirsiniz.araç alırsanız dahi raporun aslını vermeyin.gerekirse noterden onaylatın ve suretleri kullanın her zaman

ayrıca profil resmin çok güzel

teşekkür ederim.ancak raporun aslını vermek istemediğim halde aslı gibidiri emniyet kabul etmiyo,illa aslını istiyo diyerek aldı.aslıgibidiri araç alırken kabul ederlermi dediğimdede evet dedi :(

ehliyeti alalı bir yıl oldu.kurstaki adam kabul olur demişti.yalnız şöyle birşey var.ehliyetimdede özel tertibatlı araç kullanır yazıyo.ehliyetimi göstersem kabul olmazmıki?birde ben firmaya aslını verirsem her araba almada ötv için heyetten mi geçecem?
bana nasıl bir tertibat olur?bilen varmı?

ben de sağ koldan engelliyim. diğer parmaklarınızla vitesi kullanabiliyorsanız kısalıktan dolayı vites kolu yükseltmesi yapıyorlar

ve ÖTV den ve MTV den muaf oluyorsunuz

bu yükseltmede manuel ya da otm vites fark etmiyor

her ikisinde de muafiyet oluyor

bu tertibatın resmi bir işlemi var mı?ruhsatı falan oluyormu?diyelim 2.el araç aldım.sanayiye gidip kafama göre bir tertibat yaptırabilirmiyim?

tertibatın projesini çizdirip TSE den onaylatıyorsunuz. bunu mühendisler yağıyor. sanayiide tornacıda taktırıyorsunuz muayeneye gidiyorsunuz sonra trafikte ruhsata işletiyorsunuz

Üst Alt