Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kolumdan sakatlığım var. H sınıfı ehliyet alabilir miyim?

dandinozgul

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ben 04.03.2013 te bakırköy dr sadi konukta sağlık kuruluna gireceğim benim daha önceden aynı hastaneden almış olduğum sağ ön kolda gelişme geriliği ve sağ elde 1 parmak mevcut (nonfonksiyonel el) % 56 raporum var bu rapor ankaradan % 40 olarak gelmişti vergi indirrimiyle ilgili olarak ben o raporun bir nüshasını ssk ya vermiştim günüm dolduğu için 3 yıl yaşımı bekliyorumdum orapor sayesinde emekli oldum yaşımı beklemeden benim sormak istediğim ben h sınıfı ehliyet almak istiyorum bu konu ile ilgili ne yapmam gerekiyor eğer raporu alabilirsem arabada almak istiyorum şu an bu yazıyıda 6 parmak yazabiliyorum nasıl bir yol izlemem gerek lütfen bilgi verirmisiniz bu raporumun etkisi olurmu teşekkürler

"Vites kolu yükseltilmiş özel donanıma sahip araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibaresi yoksa raporunuzda bu ibarelerin olduğu rapor ve bu raporla H sınıfı ehliyet almalısınız/alabilirsiniz.

Yeni rapor almanız gerekecek , raporunuzda H sürücüsü olur ve '' sağ el fonksiyonlarını sol el fonksiyon edebilecek özel tertibatlı araç kullanır '' raporunuz olması gerekli ,

Sağ elden sakatlığım var. Özel tertibatlı araç kullanabilir raporu alamıyorum..?

Sa elimde doğuştan sadece 1 parmağım var 10 sene önce şişli etfal hastanesinden h sınıfı ehliyet alabilir raporu almıştım. Ancak zaman ötv indiriminden yararlanamamıştım çünkü yeniden bir düzenleme yapmışlardı elinden sakatlığı olanlar için bu yüzden bende tertibatsız otomatik vites araç almıştım. Şİmdi ise bu şekilde araç kullanmanın suç teşkil ettiğini öğrenmiş bulunmaktayım ve bu konuda düzenleme yapıldığını öğrendim.Ve gittim ATATÜRK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ den rapor almak için başvurdum sırf bir doktorun ortapedist KEMAL ÖZKAYA nın yüzünden bu ehliyetimde elden gidiyor. Neymiş efendim elimde kavrama yokmuş ve sürücü olamazmışım ve % 56 olan raporumu % 30 a düşürdü ben burada art niyetten başka bir şey göremiyorum.Ağır engelin yok diyor ama sürücü olamazsın diyor bu nasıl bir çelişkidir anlamadım?Şimdi il sağlık müdürlüğüne itiraz edicem ancak hangi hastaneye gideyim günlerdir gözüme uyku girmiyor bu yüzden forumda okuduğuma göre ege üniversitesini tavsiye etmişler ancak ege üniversitesini de aradım bizden alırsınız ancak kurum kabul etmez diyor onun da ne demek istediğini anlayamadım. Sayın OTURANBOĞA lütfen bana yardımcı olun ne yapıcam şimdi ben başhekim yardımcısına da çıktım konuştum bari sistemde göstermeyin emniyete yollamayın dedim ama elimizden birşey gelmez dedi .

sağlık müdürlüğüne itiraz edersen onlar seni uygun bir hastaneye gönderecekler, hastaneyi sen seçmiyorsun.

Sorunum ehliyet alamamak değil ehliyetim var ancak iptali söz konusu durumda bir doktor yüzünden.Sorunum özle tertibatlı araç alabilmek için gerekli olan rapor yerine sürücü olamaz raporu vermeleri.Şimdi tekrar hastaneyi aradım çoktan emniyete yollamışlardır olumsuz raporunuzu dediler. Eğer egeden olumlu rapor alırsam o raporu emniyete götürecekmişim onlarda tekrar başka bir hastaneye yönlendirecekmiş beni ardından o hastanedende olumlu alırsam bu kez ehliyetim iptal olmucakmış.Şimdi size soruyorum bu kadar eziyet niye bir doktor yüzünden hastane hastane dolaştırılmak niye?

H sınıfı ehliyet için bugün bakırköy dr sadi konuk eğitim hastanesinde heyete girdim sonuç hüsran benim sağ elimde sadece bir parmak var diğer elim sağlam bana v rapor verdiler ve sürücü belgesi alamaz yazıyordu şimdi ben bütün günümün mahvolduğunamı yanayım yoksa üzüldüğümemi ne yapyım bu raporla çok üzgünüm birde 2 nüsha verdiler

rapora itiraz edin , veya başka bir hastaneden rapor alınız.

Aynı şekilde benim raporumda olumsuz çıktı ve h sınıfı ehliyetim iptal edilmek üzere hatta edildi diyebilirim çünkü olumsuz raporu emniyete göndermişler. Şimdi tebligat gelecek ve ehliyetim iptal olucak ama itiraz edicem ve bunun için uğraşıcam.Arkadaşlar bir de şunu sormak istiyorum yönetmelikte sağ üst ekstremi hariç diye bir ibare var mı bunu söyledi ortapedi doktoru?

Size sağ elden engelli sağlık raporu örnekleri gönderebilirim. Öyle bir durum olamaz.

BAYRAK;
merhabalar tekrar bu itiraz nereye yapılacak elinizde döküman varsa lütfen paylaşırmısınız

bulunduğunuz ildeki sağlık müdürlüğüne raporunuzla itiraz dilekçesi verin. Sağlık müdürlüğünün belirleyeceği hakem hastaneden yeniden rapor alacaksınız.

arkdaslar benımde basımdan gectı buyuk hastanelere gtmeyın vermıyolar bna numuneden surucu olmaz raporu werdıler kırıkkaeden aldım tertıbatlı arsc kullanır dıyeee sıkıntı yokk
,

araç alımı

merhabalar ben sağ elden %56 ortopedik engelliyim.
devlet hastanesi bana araç kullanamaz raporu verdi.
1-ben araç alabilirmiyim kendi adıma vergilerinin ödeyip başkası kullanabilirmi
2.bana araç kullanamaz raporu verdikleri için ötvsiz araç alabilirmiyim eşim kullanabilirmi
bilgilendirirseniz sevinirim

Yahu iyicene zıvanadan çıktı bu doktorlar/heyetler! Sağ kolun tümden amğute olması halinde dahi sürücü olunaiblir. Bu şekilde araç kullanan bir sürü insan var!

Bu karara karşı il sağlık müdürlüğüne giderek itiraz edebilirsiniz. Ya da başka bir hastaneye giderek rapor almayı deneyebilirsiniz. Süreç bu şekilde olumsuz devam ederse, en son verilcek red kararına karşı dava açarsınız...

Üst Alt