Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kolumdan engelliyim. Otomatik vitesli araç ibaresiyle ÖTV'den muaf mıyım?

AAYDIN

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar kolay gelsin,
sag kolumdan %55 raporluyum H otomatık vitesli araç kullanabilir,yazıyor sorularım olacak yanıtlarsanız sevınırım,
mauel vitesli aracım vardı trafık gördugunde 1,400 tl ceza kestı manuel alsam tertıbat yaptırsam olurmu,
yada ben otomatık vıtesli araçmı kullanmam gerekir ötv ındırım olurmu

Manuel araç kullanamazsınız. Daha doğrusu, üzerinde donanım bulunmayan araç kullanamazsınız. Manuel araca özel donanım taktırabilirsiniz...

H otomatık vites yazıyor , mauel alsam tertıbat yaptırsam olurmu

benim de sağ kolumdan engelim var % 55 oranında. raporuma H sınıfı, vites kolu sağ üst ekstremiteye adapte edilmiş, otomatik vitesli özel tertibatlı araç kullanabilir diye rapor aldım. H sınıfı ehliyetim var. ÖTV muafiyetli olarak aracımı aldım. sağ kolumla kısalık ve biraz da hareket kaybı var. vites kolunun mandalını yana doğru bastırarak vites değiştiriyorum.

http://i40.tinypic.com/dz72mc.jpg

Dostum indirim oluyormu ne kadara geldi sıfır araba bende almayı düşünüyorum , nasıl ır yol çizmem gerekir

"Vites kolunda özel donanımlı araç kullanabilir, H sınıfı sürücü olur" ibareli bir rapor lazım. Bu raporla emniyete gidip ehliyetinizi/dosyanızı değiştirteceksiniz. Sonra yine o raporla ÖTV-MTV istisnalı araç alacaksınız...

Not: özel donanım ibareli rapor/araç aldığınızda, özel donanımı olmayan hiç bir aracı kullanamaz hale gelirsiniz. Aynı şekilde, sizin özel donanımlı aracınızı da uygun ehliyeti olmayan kimse kullanamaz

Üst Alt