Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kolumdan engelliyim. Nasıl bir araç alabilirim?

Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhaba;

H sınıfı ehliyetim var raporumda ise '' h sınıfı ehliyet alabilir özel tertibatlı ve otomatik vitesli '' tarızında ibare yazmaktadır. Fakat vergi dairesine gittiğim zaman otomatik vitesli araba alırsanız vergilerden muaf olmayacağımı söylediler. Otomatik vitesli arabalarda vergiden muaf olmak için sol bacakta sıkıntı olması gerekiyormuş benim ise sağ kolda yüzde 60 oranında bir engelim var ve otomatik vitesli bi araba benim işimi çok rahat görmektedir bu durumda vergiden muaf tutulmam için ne gibi bi yol izlemeliyim otomatik vitesli bi araca yalandan da olsa bir tertibat taktırsam işim görülür mü bana yardımcı olun vergi dairesindeki memur nuh diyor peygamber demiyor böyle bi durumda vergileri ödersin diyor.

baya bi çok geç oldu ama yinede cvb vermeyi görev bildim kendime teşekkür ederim aracı aldım ötv den de muaf durumdayım tertibatsız :)

Aman Engin, tertibatsız nasıl olur? Detayları yazar mısın lütfen?

Merhabalar,

Ya benim kafam iyice karıştı şimdi. Benim Sağ el %51,5 engel Sadece parmaklarım yok. ÖTV'den faydalanabiliyor muyum faydalanamıyor muyum?

Ehliyetim yok. Hastaneye başvuru yapıp Raporumda H sınıfı ehliyet alabilir ibaresi bulunması ÖTV indiriminden faydalanmam için yeterli mi? Yeterli değilse bu yukardaki arkadaş nasıl almış. Yeterliyse dahada yukarda ki arkadaş niye alamazsın yazmış. :S

cümleten hayırlı forumlar olayları baştan anlatmak aydınlatıcı olacaktır;

Bende şüpheliydim araba alma konusunda ilk olarak bulunduğum ilçedeki hastaneye rapor için başvurdum rapor çıkmadı ne hikmetse yılmadım ile gittim muayneler sonucunda h sınıfı ehliyet alabilir otomatik vitesli yada tertibatlı araç kullanabilir ibareli sonra ehliyete yazıldım ve aldım bi sorun çıkmadı
gidip ardından araba aldım sıfır araba almadım ikinci el bi otomatik vitesli araba aldım.

Gelelim emnliyet ve vergi dairesindeki işlemlere emniyete gittim engelli aracına çevirmek istiyorum dedim. Orada sorun çıkmadı işlerimi hallettim.
Sırada vergi dairesi var. Vergi dairesine gittiğimde oradaki memur 3-5 tane kağıt çıkardı başladı okamaya sonuç olarak arabayı engelli aracı olarak kullanırsın dedi fakat mtv den muaf olamazsın dedi bende pekala ödemeye razıyım dedim ve çıktım vergi dairesinden
aradan 5 gün geçti geçmedi vergi dairesindeki memur aradı beyefendi dosyanız emnliyetten geldi bunu normal olarak işliyorum enegelli aracı olarak işlemiyorum vergileri ödersiniz kabul ediyor musun diye bi soru yöneltti bana (sorumluluğu üzerinden atmaya çalışıyor) ben de banane kardeşim memur sen misin ben miyim dedim ilerde olacak sorunlardan ben maçhul değilim kabul etmiyorum nasıl olması gerekiyorsa öyle işlem yapın diye sert çıktım.
Memur kem küm etti sonunda engelli aracı olarak kayıdını yaptı

bana da normal vergilerini ödersin tertibat olmazsa denilmişti ben razıydım ödemeye ama memurun beni arayıpta onay alması sinirlendirdi bende mahkemeye vereceğim sizi bu nasıl iştir diye sert çıktım adam engelli girişi yaptı aracımı olay bundan ibaret arkadaşlar.

Abi nasıl iş bu yaaa ? benim kafa iyice çorba oldu ?

Daha iyi gündesin die asıl işin içine girince gör sen komediyi gülme krizine giriyor insan öyle cevaplar duyuyorsun

Benim sağ kolumdan dolayı %40 raporum vardı. H sınıfı ehliyet aldım.Sonrasında forumda gördüm otomatik vitesli araç kullanır ibareli rapor alınması halinde tüm otomatik vitesli araçları kullanabileceğimi öğrendim.Bende rapor için müracaat ettim ve otomatik vitesli araç kullanır ibareli raporu aldım.Emniyete gittim ehliyetime otomatik vitesli araç ibaresini eklettim.Şu anda trafikte bir sıkıntı yaşamıyorum.Tüm otomatik vitesli araçları 2 bin motorlu araç dahil kullanıyorum sıkıntı olmuyor.

Engin,

memur yanlış uygulama yapmış. Dilerim ilerleyen yıllarda senden bu mtv'leri istemezler. Çünkü sağ üst ekstremiteden sakatlığı olanlarda ötv-mtv muafiyeti için araçta özel donanım bulunması şarttır: Özelge

Üst Alt