Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kolum omuzdan yok. H sınıfı ehliyet ve araç almak istiyorum..?

snglnrn

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
benim sag kolum omuzdan yok H sınıfı ehliyet ve ÖTV ve KDV siz araç almak için ne yapmalıyım, izlemem gereken yol nedir yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler

Bu konuda sadece öneride bulunabilirim: Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden "Vites kontrolü sol el ile yapılacak donanıma sahip Otomatik vitesli araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli rapor alırsanız, bu raporla vergi istisnalı araç alabilirsiniz.

Böyle bir rapor almak için insan evladı bir doktor ve aklı başında bir heyet lazım.

Ayrıca bir tartışma: http://www.engelliler.biz/forum/oze...larda-surucu-olabilecegine-dair-oneriler.html

Merhaba Bülent bey, benim sag kolum omuzdan yok. Bugün H sınıfı ehliyet almak için mersin üniversitesi tıp fakültesine gittim. Yazdıgım dilekçede H sınıfı sürücü ehliyeti alabilir ve ötv siz araç alabilir ibarelerini kullandım. Ancak başka birşey gerekiyor mu bilmiyorum bu konuda bir bilginiz varsa bana yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

ÖTV'siz araç mevzuunu hiç karıştırmamalıydınız. Eğer olanak varsa, başvuruyu yukarıdaki şekilde değiştirin. En kötü ihtimalle, "özel donanımlı araç kullanır, H sınıfı sürücü olur" ibaresi yazılsın.

değiştirme ihtimalim var ama o zaman tekrar ötv siz araç için rapor almam gerekmezmi

Hayır, dediğim ibare olursa, o raporla hem araç hem ehliyet alınabilir. Noterden çoğaltırsınız raporu ve kullanırsınız...

evet ben raporumu aldım raporda özel tertibatlı araç kullanabilir h sınıfı sürücü belgesi alır yazıyo şimdi ben bu raporla ehliyetimi aldıktan sonra ötv siz araç alabilirmiyim

Şengül hanım,
Öncelikle aldığınız rapor hayırlı olsun.
Bu rapordan 1-2 suret daha yaptırıp önce hastaneye sonrada notere aslının aynıdır şeklinde tasdik ettirin. Raporun aslını maliye veya gümrük alacağı için mümkünse tasdikli suretlerden birisini ehliyet için kullanın.
Selamlar

Ali bey bu sürecte neler yapılıyor bana bilgi verirmisiniz nerelere ne şekilde hangi sırayla gitmem lazım ayrıca bu benim ötv siz araç almam için yeterlimi ve tşk ederim

ilk önce sürücü kursuna müracat edip h sınıfı ehliyet alıcaksınız

sonra araç alımı için galeriye müracat ediceksiniz onlar işlemleri hallediyorlar

raporumu 15 gün sonra hastahaneden teslim alacam o zaman size gönderebilirim.ancak alabileceğimi düşünüyormuşsunuz bu ne demek anlıyamadım tersidemi söz konusu yani benim raporumda özel tertibatlı araç kullanabilir ve h sınıfı sürücü belgesi alabilir yazıldı bu sizce yeterli değilmi buna kim veya kimler nasıl karar veriyor

Vites kolunda yapılacak modifikasyon aracı Hareket Ettirici Özel Donanım sınıfına sokar ve bu sayede araç alımında vergi avantajından yararlanılabilir. Burası kesin.

Yukarıdaki ifadem, bu işin pratik açıdan nasıl olacağına dairdir. Maliyedeki memur, emniyetteki memur, Türt Standartları Enstütüsündeki memur.. Bu insanlar saçma sapan gerekçelerle işi yokuşa sürebilir...

Nasıl bir özel donanım yaptırmayı düşünüyorsunuz?

bu konuda hiç fikrim yok bildiğim kadarıyla araçı aldıgımız yerde bu konu mühendisler tarafından değerlendirilip sana sunuluyormuş bakalım ne olacak o aşamaya gelmedik daha sizin görüşünüz nedir bu konuda bildirirseniz sevinirim

Bence iki seçenek var: Otomatik vitesi bacağınızla ya da sol elinizle değiştirebileceğiniz bir düzenek.

Bu arada bende raporumu aldım ehliyetimi aldım araç alma aşamasındayım sag kol omuz dezertkilasyonu yani sag kolum omuzdan yok ehliyetim ve raporumda otomatik vitesli özel tertibatlı araç kullanabilir diyor araç alma aşamasında çok karışık şeylerle karşılaştım

aynı durumda olupta araç alan arkadaşlar süreci paylaşırsanız sevinirim.

Merhaba, Raporumu bugün Çorlu Devlet Hastanesi'nden aldım. Raporda "Sağ üst ekstremite kol distal amputasyonu H sınıfı sürücü belgesi almasında tıbben sakınca yoktur, şeklinde karar verilmiştir." ifadesi mevcut. Otomatik veya düz, terbitalı veya tertibatsız herhangi bir açıklama bulunmuyor. Her türlü aracı kullanabilir miyim?

Şengül kardeş aldığınız raporu yayınlarmısınız

kardeş yazdığın dilekçeyi ve aldığın raporu paylaşabilir misin? seninle aynı durumdayım.

arkadaşlar tabiiki paylaşırım ancak bilgisayarda çok fazla kalamıyorum birde siteyi tam olarak kullanamıyorum 2. sayfadaki mesajları bile bugün farkettim kızıma söyledim göndermesi için oda çok yogun maalesef sınavlardan sonra diyor. ama ben raporu aldım h sınıfı ehliyetide aldım ikisindede otomatik araç, özel tertibatlı araç kullanır yazıyor şimdi araç alma aşamasındayım vergi dairesi onay verdi ötvsiz alabiliyorum ancak trafik özel donanım olmazsa ruhsat vermeyiz diyor şimdi ben otomatik alacam özel tertibatta sıkıntı oluyor çünkü araçlar donanım konusunda sıkıntı yaratıyor bugün izmir renaulttan cevap gelecek paylaşırım sonucu sizde donanım konusunda fikir verirseniz sevinirim

bekliyoruz paylaşmanı. bende referans olarak rapor topluyorum.

Ben geçen salı rapor almak için dilekçe yazdım (hazır dilekçe) ötv indirim hakkı heyet doktorları muayenesinden sonra heyet karşısına çıktım hiç birşey
sormadılar h ehliyetin varmı yokmu bir kapılan girip öbüründen çıktım 20 nisanda sonucu alabileceğimi söylediler tüm konuşna bu
Bülent bey raporun % aralığı kaç olmalıkı ötv faydalanabileyin eski raporum sağ kolumu kısıtlı kullanıyorum kaldıramıyorum sinir uzaması %58 raporum
verecekleri rapor muhtemelen %45

ben daha kurs alacağım sürücü kursu bulamadım bir de rapor tantanası çıkacak zor işmiş ya

ayyüzlü şehir neresi sizin bursa ise tevsiye edeceğim yer var

izmir malesef:( cevremde olan kurslarda yok.gittiğim hepsi farklı sürücü kursuna yönlendirdi,oralarda da yokmuş:(şuan 2 yer var bana çok uzak fırsat bulursam oralarada sormaya gitmeyi düşünüyorum.

Ayyüzlü bütün sürücü kursları sizi kabul etmek mecburiyetindedir siz H sınıfı ehliyet alacaksınız sonuçta kursun başka yere yönlendirme lüksü yok

ehliyet sınavına tertibatlı araçla girmem gerektiğini okumuştum gittiğim kurstaki temsilcilere de sorduğumda aynı bilgiyi aldım. özel tertibatlı araç olmadığından fıdangul, tertibatlı araç olabileceğni düşündükleri farklı sürücü kurslarına yönledirdiler .

şengül hanım raporu mersin tıp fakültesinden almıştınız değil mi? raporu alıken herhangi bir zorluk çıkardılar mı? nasıl bir yol takip ettiniz?

sizinle durumum aynı

Üst Alt