Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ koldan veya sağ elden engelliler ötv'den muaf aracı nasıl alabilirler?

ALİ YÜCE

Yasaklı Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Sağ kolundan veya sağ elinden engelli kişiler ÖTV den muaf olarak aracı nasıl alabilirler acaba? Ehliyetinde veya raporunda ne yazmalı?

ALİ YÜCE

otomatik vites ve silecek ve vites için tertibat şartın var raporunda bu tertibatların kodları var yazılacak o kadar.

Alakası yok cabbarehlinamus. Sağ kol dirsek altı amputeyim. Benim aracımda herşey yasal ve TSE onaylı sadece vitesi biraz uzattık ve topuz yok kupa gibi tutmalık yer yaptık.Aşağıdaki resimde görebilirsiniz. Ayrıca 3. dereceye kadar tüm akrabalarım ve eşimin akrabaları kullanabiliyor.Aracın orjinalliğide kaybolmuyor.(sağ kolum dirsekten yok)
BrMYzv.jpg

V0VdDr.jpg

Sağ kol engelliler için otomatik vites tertibat sayılıyor, fakat bazı vergi daireleri bunun için baya üğraştırıyor ve olumsuz cevap verebiliyor. vites kolu ister otomatik ister manuel olsun tertibat yaptırmak en garanti yol. bunun için "Özel Tertibatlı Araç Kullanabilir" ibareli engelli raporu (engelli raporunun %40 olma gibi bir şartı yok) ve yeni B engelli ehliyeti almanız ve aldığınız bu ehliyette 10.04 kodunun olması ÖTV ve MTV indirimi almak için yeterlidir.

kolsuzadam

Arkadaşım çok alakası var ben de senin gibi sağ kol dirsek altı amput yim istanbul da verği dairesi otomatik vites ve silecek tertibatı olmadan neredeyse ötv muafiyeti vermiyorlar verselerdi biz niye tertibat yaptırmaya para verelim ki değil mi? senin yaşadığın yer manisa oranın verği dairesi silecek için tertibat şartı zor koymuyorsa istisnaya girer ama git tertibat yapan kime sorarsan sor benim dediğimin aynısını sana söyler hatta tek kolla kullanacak engelli için topuz isteyen verği daireleri var bu saydıklarımı bana şart koştular ve mecburen yaptırdım senin bahsettiğin gibi alakası yok demekle olmuyor bu işler keşke olsa da bizlerde ugraşmasak değil mi.

cabbarehlinamus
Resimlerde de gördüğün gibi kanuna göre yapıldı herşey. Daha öncede başka bir yazımda detaylı şekilde anlatmıştım neler yapılması gerektiğini.
Memur arkadaşlara bizler yön veriyoruz bu konuda bilgileri neredeyse sıfır.O yüzden ben ilk aşamadan son aşamaya kadar herşeyi kanuna göre takip edip kendim yaptırdım. Vergi dairesinin tek sıkıntı çıkardığı konu aracı çekici ile götürmememdi. Onunda gerekli açıklamasını yaptım arkadaşlara madem plakasız tarfiğe çıkarmayacaklar gelip araca bayide onay verip gidecekler bu kadar basit. Siz aracı alalı ne kadar oldu?

Üst Alt