Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kalça çıkığına ÖTV muafiyeti kaldırıldı mı?

kaçik

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
[FONT=sans-serif] Herkese Merhaba;[/FONT]
[FONT=sans-serif] Benim 2015 yılında yenilediğim raporum Ortapedi %18 sağ kalça çıkıklığından ve 6 cam kısalıktan, %30 da gözden toplamda %43. Engelli ehliyeti için 2016 başında başvurmuştum geçen hafta için beni il sağlık kurulundan çağırdılar gittim. Kurulda bana gözde görme alanı görme keskinliğine vizyonuna baktır evraklarını 30 Hazirandaki kurula yetiştir dediler. Çıkarken de kesin sen ehliyet alırsın (ÖTV'den faydalanırsın) fakat yine de bu gözdeki görme alanı ve keskinliğini görmemiz lazım dediler. Hastaneden bu işlemleri yaptırdım ve kurula teslim etmeye gittiğimde ise bölüm şefi evrakları inceledi ve sen alamazsın ötv indirimi dedi. Nedenini sordum gözden monoküler alırsın diye düşünmüştüm ama monoküler değil dedi. Sağ kalça çıkıklığı var ama dedim. Yönetmelik değişti artık tek kalça çıkığına ötv muafiyeti verilmiyor yine de kurulun işi belli olmaz dedi.[/FONT]
[FONT=sans-serif] Benim sormak istediğim, [/FONT][FONT=sans-serif]2016'da engelli ehliyeti almak için yönetmelikte neler değişti, [/FONT][FONT=sans-serif]sağ kalça çıkılığında ötv muafiyeti kaldırıldımı mı yoksa vermemek için mi uğraşıyorlar. 2016 yılında bu işlerle uğraşan konuyu bilen arkadaşlardan yardım istiyorum. [/FONT][FONT=sans-serif] 30 Hazirandaki kurula gideceğim.[/FONT]
[FONT=sans-serif] Şimdiden herkese teşekkür ediyorum. Cevaplarınızı bekliyorum.[/FONT]

kaçik

işgüzarca laf etmiş. ÖTV açısından değişen hiç bir şey yok.

Size bunu söyleyen il sağlıkta mı? Ehliyet için mi rapor alıyorsunuz?

Bülent bey teşekkür ederim bilgi için.

Dün İl Sağlık Müdürlüğünde Kurula girdim.
Rapora
101. Monoküler
01.06. Gözlük veya kontakt lensler
01.01. Gözlük
102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz
47. İki tekerlekli araç kullanamaz
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir
42.01. Arka görüş için uyarlanmış cihaz
42.03. Yan görüş sağlayan ek iç cihaz
42.05. Kör nokta görüntüleme cihazı
25.08*Soldaki hız pedalı

kodlarını işlemişler.
Kodların ne anlama geldiğini bilmiyorum İnternetten de bulamadım. İnşallah ÖTV'den faydalanıyorumdur. Bende bilmiyorum ne olduğunu :)

sadece şunlar yeterliydi sürüş kısıtlılığı açısından:
01.06. Gözlük veya kontakt lensler
102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz
47. İki tekerlekli araç kullanamaz
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir
25.08 Soldaki hız pedalı

Bunlar ne anlama geliyor Allah aşkına?!
42.01. Arka görüş için uyarlanmış cihaz
42.03. Yan görüş sağlayan ek iç cihaz
42.05. Kör nokta görüntüleme cihazı

Bunlar ne tür cihazlara karşılık geliyormuş da bodoslama eklemişler!

Bu raporun " 25.08 Soldaki hız pedalı" araç alımı açısından destekleyici olur. Ama araç alımı söz konusu olduğunda bu rapor işe yaramaz. Engelli sağlık kurulu olması gerek.

Bilgiler için çok teşekkür ederim.
42.01
42,03
42.05 bunlara gözle ilgili Bülent bey araca bu tertibatlar da takılması gerekiyor sanırım. Monoküler olduğu için olabilir.
Ekim /2015'te aldığım raporda H sınıfı ehliyet alabilir. Özel Tertibatlı araç kullanabilir yazıyor. Fakat ÖTV indiriminden f
aydalanabilir demiyor. Yeterli olucak mı acaba bu ibareler.

kaçik

Sağ alt ekstremitede kısıtlılık olduğu tanıdan net olarak anlaşılıyorsa, evet, araç alımında sorunsuzca kullanılabilir.

Teşhis bölümünde Sağ Kalça COXERTROZ; Tablo 3.4-Yürüyüş bozuklğuna göre özürlülük oranları: HAFİF yazıyor.

Çok Teşekkür ederim Bülent bey sağolun.

42.1
42.3
42.5
Kodları tamamen saçmalıktan başka birşey değil.
Bu kodları monokülere de işitme engellilere de yazıyorlar bol keseden, ama bunların tertibat olarak bir karşılığı yok.
Kod işi çıkmadan önce bunların açıklaması; araçta her iki yanda dış aynalar ile içte arkayı gösterici iç dikiz aynası zorunludur şeklinde idi.
Ya hu günümüzde her iki yanda ve içte dikiz olmayan araç mı var?
Kör nokta görüntüleme cihazı dediği ise metal 1 liradan az büyük geniş açılı aynadır ve çifti yaklaşık 10 tl dir. Alıp yan aynaların alt iç kısmına yapıştırabilirsiniz, dostlar alışverişte görsün sadece.

Üst Alt