Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ gözüm protez, behçet hastasıyım ve sağ ayak engelliyim. Malulen reddedildi?

Ali91100

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar,
Sağ gözüm ameliyat ile alındı,yerinde protez göz var,eklem ağrıları yapan Behçet hastalığım var,ve geçirdiğim bir kaza sonucu sağ ayağımda doku kaybı oluştu,sağ ayakta üç bardağım eksik.
Tüm bu sorunlara rağmen,SGK malülen emeklilik başvuruma red kararı verdi.
Teşekkürler arkadaşlar.

Rapor oranınız nedir ? Malulen emeklilik talebiniz ret edildi ise vergi indirim hakkı akıp erken emekli olabilirsiniz.
Doğum Tarihi
İlk işe giriş tarihi
Toplam prim gün sayısı
Rapor oranı

Raporda oran belirtilmemiş,doğum tarihim;02/05/1974,sigorta girişi;10/10/1989,toplam prim gün sayım;1820,
Şuan Fransa da yaşıyorum,buradan % 50 île % 79 arasında engelli olduğuma dair bir rapor aldım,(rapor iki senelik,bitime yakın tekrar heyetten geçip uzatıyorlar,Hastalıkların seyrine göre.)bu raporu Türkiye'deki
malül başvurusunu yaptığımda henüz almamıştım,acaba sonrası için işime yarayabilirmi bu rapor.vergi indirimi alıp erken emekli olabilirmiyim.
İlginize şimdiden teşekkür ederim.

malülen emeklılik başvuruma red kararı çıktı,engellilik derecem tarafıma bildirilmedi,engellilik derecemi öprenmemin bir yolu varmı?

Ali bey, malulen emeklilik raporunda oran olmaz. Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi 'den birine başvuru yapmalısınız yeniden. Bu kez rapor almak için yapmalısınız başvuruyu. Alacağınız bu rapor en az % 40 olursa erken emeklilik hakkını kazanırsınız.

(son 1261 gün hangi statüden olursa ondan emekli olursunuz, ssk'dan olacak olursanız vergi indirimi almanız şart. Vergi indirimi almak için de çalışıyor olmalısınız. 89'da staj değil tam primden yapılmışsa sigorta başlangıcınız, primlerinizi 3600 güne tamamladığınızda emekli edilirsiniz.)

Vergi indirimi almak için Çalışıyor olmam gerektiğini belirtiniz,ancak ben Fransa'da yaşıyorum,yurt dışında yaşıyanlar vergi indiriminden faydalanabilirlermi,birkaç gün öncede buradan %50 ile%79 arasında iş göremez raporu aldım,bu rapor Türkiye'de işime yararmı,89 da tam primden başladı sigortam.
Yardımlarınız için teşekkür ederim kkelebekk.

Malulen emekllik.

merhaba arkadaslar.
sag gozum tamamen gormuyor,behcet hastaligim ve gecirdigim bir kaza sonrasi sag ayagimda doku kaybi var(uc parmak eksik)2014 yilinda turkiyede malul talebim kabul edilmedi,suan fransada yasiyorum,buradanda daha yeni kontrollu malulluk aldim,%80 isgoremez raporum var, 2021 yilina kadar,bitis tarihinde dosya yeniliyorum tekrar uzatiliyor.
buradan aldigim %80 rapor turkiyede bir isime yararmi
sigorta giris;01.10.1989,toplam gun sayisi;1820,dogum tarihi;02.05.1974,

Ali91100

Maalesef, maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak işgücü kaybı raporu verilmez ve malulen emekli edilmezsiniz. Ama eğer yurt dışı/askerlik vb. borçlanma ile prim gün sayınızı 3600'e tamamlarsanız (ve defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde ederseniz) erken Yaşlılık emekliliği mümkün olur.

Üst Alt