Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ elimden engelliyim. Özel donanımlı araba mı almam gerek?

snn5151

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar lütfen bana yardımcı olun

benim rahatsızlığım [FONT=Verdana]Brakial Pleksus lezyonu sağ kolum biraz kısa ve kullanamıyorum.raporumda özel tertibatlı araç alır diyor ama ben sadece otomatik vites olmasını istiyorum bu şekilde alabilir miyim? alırsam ötv den muaf olur muyum?[/FONT]

Aracınız özel donanımlı olmak zorunda.

teşekürler onu biliyorum da nasıl bi donanım ben yetkili servisi aradım vitesi sola taşımak lazım felan dedi böyle bi durumla daha önce karşılamıştım. sağ kol kısalığı olan herkes vites topuzuna aparat eklettiriliyo felan diyodu? sizin bilginiz var mı acaba

slm arkadaşım.raporunda vites kolu yükseltilmiş özeltertibatlı araç kullanabilir yazması gerekiyor ,bu şekilde yazarsa sadece vitesin üstüne topuz takılır ve ötv indiriminden muaf olursun.bayilere gelince hiçbirşeyden anlamıyorlar insanlara yanlış bilgi veriyorlar.

çok teşekkür ederim benim raporumda ve ehliyetimde sadece özel tertibatlı araç diyor ben vites kolunu uzattıramaz mıyım

otomatik vites araç almayı düşünüyorum onun da vitesi uzattırılıyor mu?

Otomatik vites alamassin raporunda otomatik yazmasi lazim

yazdırırsam alabilir miyim sadece otomatik olursa da vergi muafiyeti olmuyormuş heralde.
ehliyette de yazması gerekir mi?

Raporunda otomatik arti özel tertibat yazmasi gerekir

Sağ kolda kısıtlılık varsa, araçta özel donanım bulunmak zorunda. Donanımsız aracı ne kullanabilir ne de ötv-mtv istisnasıyla satın alabilirsin. Raporunda da bunun aksi bir ibare olmaz zaten...

[SIZE=4][/SIZE][SIZE=3][/SIZE][SIZE=5][/SIZE]Bülent bey mevcut kanunlar gereği hala özel donanımlı aracı sahibinden başkası kullanamıyor mu? Mesela eşi?

bülent abi ben sağ kolumu hafifden kullanabiliyorum. benim gibi biri için nasıl bi tertibat olur yada tanık oldunuz mu bi bildiniz var mı? yardımcı olursanız çok sevininrim

OturanBoğa;

Raporumda özel donanımlı araç alabilir ibaresi var. Vitese yükseltici bir parça, direksiyona da topuz yeterli oluyormuş sanırım. Diğer ekstra değişiklikler fiyatı artırıyor. Ancak bana saçma gelen şey bu aracı benden başka kimsenin kullanamayacak olması. Hadi diyelim benim başka bir işim var ve kullanmıyorum aracımı. Eşim neden kullanamasın ki. Kapının önünde araç duracak, ailem kullanamayacak. Yetkililer sanırım bunu sorun olarak görmüyorlar...

o değil de abi otomatik vites alamıyoruz asıl saçma olan o

Sağ kolunundan engelli lif ezilmesi olan eşim için manuel araç aldik. Kapinin oraya vites ickn bir aparat yaptirdik.

benim de aynı engelim var. sağ kolum kısa ve brakial plexus lezyonu var. raporum otomatik vitesli araç ibareli. bu şekilde vergi muafiyetinden yararlanamadım maalesef. normal araç aldım.

Sağ kol kısıtlı olanlar özel donanımlı aracı vergi avantajı ile satın alabilirler. Özel donanım yoksa, vergi avantajı da olmaz bu durumdaki kişiler için

Üst Alt