Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sağ elimden engelliyim. Otomatik vitese nasıl bir tertibat yapılır?
Ben de sağ elimi kullanamıyorum. Araç aldığımda mühendis direksiyona topuz koydu, vitese de bir uzatma aparatı taktı. Bu kadar donanımla aracımı aldım.
karayagiz;
Kanun, yönetmelik her neyse ondaki zorunluluğu tam bilmiyorum ama bu iki tertibatı takan kişi "en azından birisi bulunsun arabada; polis kontrolünde sıkıntı çıkmasın" demişti.
Direksiyona topuz takılması özel tertibattan sayılmıyor fakat bende bu şekilde aldım. Garip.
Ayrıca özel tertibatın sökülmesi de yasak.
Aracınızın direksiyon hidroliği benimki gibi sert ise (97 astra ) o zaman topuz özellikle arabanın durduğu durumlarda manevra yapmak istediğimde çok işe yarıyor.
Ben kontayğı sola aldırdım. Yaptığım en akıllıca şey buydu sanırım. Acayip kolay oldu. Yoksa sol elim sekiz çiziyordu kontağa ulaşacak diye )
"Sol el ve/veya kolda engelliliği bulunanların, taşıtta hareket ettirici aksam sayılan manuel vites kolunu engelliliğe uygun olarak direksiyona monte ettirmesi ve benzeri şekilde tadilat yaptırması veya taşıtın fabrika çıkışında vitesin direksiyonun sağ tarafına sabitlenmiş olması gibi haller hareket ettirici aksamda özel tertibat olarak kabul edilir."
2- Ama diğer yandan manuel vitesi özel donanımsız kullanamayacak ve/fakat otomatik vitesi de hiç bir donanıma ihtiyaç duymadan kullanabilecek kişiler için "otomatik vites özel donanımdan sayılır, vergi istisnalı araç alnabilir" diyor:
"Öte yandan, manuel vitesli bir taşıtı vites kolunda ve/veya debriyaj pedalında sabitlenmiş özel tertibat yaptırmadan kullanamayacak durumda olan engelliler bakımından, otomatik vitesli taşıtlar, özel tertibatlı taşıt olarak kabul edilir."
Kısacası, sağ eldeki kısıtlılık manuel vitesli araç kullanmaya maniyse, 2 numaralı kriter işletilebilir.
Benim alacağım araba sıfır honda civic.vites sola alınacak sadece dediler.ben ise kontaginda sola alınmasını istiyorum.kontak sağda arabayı çalıştırmak zor olur gibi...
Honda gibi bir araba üereticisi için kontağı sola almak kadar kolay bir şey yoktur herhalde.Ben Skoda Octavia için sordum arabaya ek 1400 tl ye anahtarsız çalıştırma takılabileceğini söyledi. Bence fiyat yaşayacağımız rahatlığı göz önüne alırsak makul.