Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ elim 4 parmak ampute. Araç alımında ÖTV'den muaf olabilir miyim?

adsal26

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
sn oturanboğa;
ben %42 oranında sağ el (baş parmak hariç) 4 parmak ampute. Kaza geçirmeden önce benim B sınıf ehliyetim vardı. Verilen raporda araç kullanımı hakkında bir ibare bulunmuyor; şimdi ben ÖTV indiriminden faydalanmak için H sınıfı ehliyet almak istiyorum, benim pozisyonum buna uygunmu? eğer ben bu özürlü aracını alırsam eşim veya babam kullanabilirmi? TEŞEKKÜRLER....

h ehliyet alıp ötv siz araç alabilirsiniz ama eşiniz yada babanız malesef kullanamaz

http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html
3- Sağ üst ekstremiteden sakat olmak ve buna karşılık "Vites kolu yükseltilmiş özel donanıma sahip araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli raporu/ehliyeti bulunmak
şeklinde raporunuzu almalısınız..
Aldıktan sonra bu raporla sürücü kursuna yazılırsanız sadece direksiyon sınavına girip emniyetten B sınıfı ehliyetinizi H sınıfına dönüştürebilirsiniz..

Kimlerin kullanabileceği hususunda, Eylül 2011 itibari ile;
Rapor oranı %90 altındaki
2- H sınıfı sürücü belgesi bulunup kendisi araç kullanan kişilerin özel donanıma sahip araçlarını kendileri ve bir de benzer sakatlığı bununan H sınıfı sürücü belgesine sahip kişiler kullanabiliyor.

Maalesef eşiniz veya babanız kullanamaz..

aslında ben normal araçda kullanabiliyorum. peki doktordan sadece "otomatik vitesli araç kullanır, H sınıfı ehliyet alabilir" ibareli bir rapor alabilirmiyim; özel donanıma ihtiyacım yok desem.. O zaman eşim yada babam kullanabilirmi? TEŞEKKÜRLER

İstediğiniz kişi kullanabilir ama o zaman da ÖTV'den muaf olamazsınız..

ötv muaf araç hak.

sağ el 5.4.3.2.parmaklar ampute, 1.(başparmak) parmak eklem sertliği. kod olarak doktor ve kurul

10.02, 35.03, 102, 103.05 kodlarını yazdılar. B sınıfı sürücü belgemide engelli olarak değiştiriyorum. bu şartlarda ÖTV

muaf araç alabilirmiyim. 10.04 nolu kodu yazdırmak gerekirmiydi.

keşke yazdırsaydın benimde sağ el aynı ben yazdırmadım kabul etmediler,bende vites kolu yükseltilmiş özel tertibatlı araç kullanabilir yazdırdım ve kabul ettiler

çok teşekkür ederim cevap yazdığın için;
olmazsa en baştan başlarım sıkıntı değil, yükseltilmiş vites kolu nasıl olacak resim atabilirmisin? kullanışlı oluyormu ki...0 543 651 00 54

şu an foto yok,kullanışlı oluyor sıkıntı çıkarmaz ama ben sötüm şimdilik bu şekilde takılıyorum.peki senin demenle yazacaklarmı,bizde kesinlikle istiyorlar vitese aparat

böyle birşey mi?

444.jpg

halil sayar yaz net e fotolara bak vitesin üstündeki aparat bardak şeklindedir.yazacaklarmı ya

Üst Alt