Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ eli protez olan kardesimin aracini ben de kullanabiliyor muyum?

emin09

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
herkese merhabalar oncelikle.

benim sag eli protez olan kardesim var.ehliyet almak icin basvurduk h sinifi otomatik vitesli arac kullanabilir ibareli ehliyetini aldik.
Ötv indirimli arac almak icin heyet rporumuzu da aldik ama raporda arac icin demedigimiz icin sadece engel orani olan %56 yaziyor.
biz bu rapora tertibat olarak vites yukselticek ekletirsek ve sadece apartla vitesi yuklettirirsek otv den yararlanabilirmiyiz.
bize maliyedeki memur vitesin yonu degiseck buyuk ihtimalle dedi.boyle bir durumda bu ise hic girismicez.cunku bu sefer benim kullanmam da sikinti olcak.ama vitesi apartla yukkselttirirsk bende kullanirim diye dusunuyrum.

bu konuda yardimci olurmusunuz.ne yapmamiz gerekiyo veya vitesi yukselttirsek araci alabilir miyiz?

Bir kere kardeşinizin raporunda özel donanım ibaresi olmadığı için donanım yaptıramazsınız ve vergilerden muaf olamazsınız. Araçta aparatın bulunması şart kardeşinizin araç kullanabilmesi için, ama bu sefer de bu aparatlı aracı siz kullanamazsınız sadece kardeşiniz kullanır.

rapora onu ekleticz sorn degil fakat sadece vitesi yukseltmemiz yeterli olur mu?eger boyle bisey olursa herseyi goze alip araci almayi dusunuyruz.zten 20 bin lira gibi bir indirim var ne kadar ceza gelebilir ki.

Uygun rapor aldığınızda olur, ama bu aracı siz kullanamazsınız yasal olarak.

peki bir sorum daha var.aracin ruhsatinda boyle bir ibare oluyor mu?cunku araci aldktn sonra aparti soksek de kardesm cok raht kullanabilir.cunku su anda manuel arabyi bile gayet raht kullanabiliyor.yani bir polis kontrolunde belli olur mu

Ruhsata işli donanımın sökülmesi yasal değil. Olası bir kontrolde ya da kazada sorumlu duruma düşersiniz.

Üst Alt