Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ el ve ayaktaki kısıtlılıkla otomatik araç kullanabilir ibareli ehliyet..?

vincent_

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,

Ben forumu araştırdım fakat tam bir cevap bulamadım.
Benim doğuştan sağ el ve ayağımda kas tembelliği var. Çocukluktan beri gördüğüm fizyoterapi sayesinde bu konuyla alakalı çok çok büyük problemler yaşamıyorum.
Fakat tabiki sağ tarafımda normalin altında bir tepki sürem var. Şimdi ehliyet alıyorum yakın zamanda. Benim merak ettiğim şey ise şu,

Ben normal ehliyet alırsam (b) sınıfı yani. Otomatik vitesli araç kullanabilir ibaresini eklettirip ötv den faydalanabilirmiyim ?

Yoksa h sınıfı ehliyet mi almam gerekir. Eğer h sınıfı ehliyet alırsam bu benim diğer araçları kullanmama engel olurmu ?

Belirtmiş olduğunuz durumda size b sınıfı ehliyet verilmesi biraz zor eğer sağ el ve sağ bacağınız veya ayağınız işlevi zamanında yerine getiremiyorsa muhtemelen otomatik vites ve tertibatlı araç kullanmanız gerekmekte. bu durumda rapor alırken h sınıfı sürücü belgesi ve engelli aracı alımı için kullanılacağını belirtmeniz gerekiyor ki rapor için iki deva uğraşmayasınız

ve aldığınız raporla hem ehliyet hemde ötv siz araç alabilesiniz .

üçüncü sorunuza gelince h sınıfı ehliyet alır ve orda otomatik vites ve özel tertibatlı ibaresi olursa kendi engelli aracınız dışında araç kullanmanız söz konusu değil .

Yani, Hasan kardeşimin dediği gibi, ya vergi avantajlı araç ya da B sınıfı sürücü belgesi ile tüm araçlarıu kulanmak arasında karar vermeniz lazım.

Üst Alt