Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ el parmaklarım ampute. Var olan ehliyetimi kaybettim..?

Mustafa2256

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
merhabalar h sınıfı ehliyetim vardı ehliyetimi kaybettim 2008 de almış oto vitesli araç kullanabilir ibareli sağ el dört parmak 2,3,4,5 metakarpal seviyeden ampute yeni yönetmelikte ne değişiklikler var h sınıfı ehliyet alabilirmiyim

Merhaba,

Yeni sistemde H sınıfı kalktı, yerine B otomatik vitesli araç kullanabilir geldi.

Merhaba,

Yeni sistemde H sınıfı kalktı, yerine B otomatik vitesli araç kullanabilir geldi.Engelli raporunu etkilemiyor ehliyet,ama sakın ötv indirimli araç alırken tekrar engelli raporunu yenilemek zorunda kalırsın aman dikkat, tüm yeni raporların oranı düşük geliyor

h sınıfı ehliyetini b ye çevirme

h sınıfı ehliyetimi kaybettim yenilemem gerekiyor baş parmak hariç dört parmak yok b sınıfı tertibatlı araç kullanabilir rapor verirlermi

Mustafa2256

Manuel vitesli araç kullanmaya mani bir durum olmadığına da hükmedebilirler korkarım.

H sınıfı ehliyet kalmadı, yeni sistemde B otomatik vites seçeneği var engelliler için. zaten tamda istediğin ve işine yarayacak olan bu . Evet verirler.

Ortopedik engellilerde oran farketmiyor, yani oran % 5 bile olsa ötv li araç alma hakkı var. B otomatik vites ehliyetini de her halükarda alır.

B sınıfı kısıtlama kodları

merhaba arkadaşlar yeni rapor aldım raporumda kısıtlamalarda 102,47,35,03,20,09,40,11,78 yazmaktadır nasıl bir aparat takılır acaba anlamadım ben bilenler yardımcı olabilirmi

uyarlanmış park freni demiş ama elektronik park frenleri var araçların kendinde onlarada aparat isterlermi eskidendi park freni şimdi çok kolay

Mustafa2256

102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz
47. İki tekerlekli araç kullanamaz
35.03 Direksiyondan sol eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları
20.09*Uyarlanmış park freni*
40.11. Direksiyon simidinde yardımcı cihaz (topuz, direksiyon çatalı vb.)
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir

Artık neredeyse her araçta zaten butonlu park freni var. Eğer bu yoksa *"Uyarlanmış park freni" gibi bir şey istenir sanırım.Saçma sapan bir kod bence sağ eli kısıtlı olan kişi için.

yeni tip ehliyet raporu 2018

arkadaşlar nihayet ehliyet raporumu aldım sağ el bilekten ampute
kodlar:102.47.64.78.10.02,10.04,35.03,40.11,40.14
birinci grup ehliyetle (b) araç kullanabilir yazıyor

Üst Alt