Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ el kısıtlılığında ehliyet ve araç alımı..?

murat_murat

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamun aleyküm herkese benim bir sorum var tertibatsiz araç alabilirmiyim %42 raporum var otomotik vitesli araç kullanması uygundur ötv indiriminden faydalanmasi uygun diye ibare var yeni ehliyet çıkardım arkada da 78 ve 102 kodlar var ben bu durumda tertibat yapmadan nasıl otomotik vitesli araç alabilirim ortapedi ve sağ elimde engelim var teşhis:sağ elde yanık sekeli (2.3.4.5 parmaklarda deformite hareket kisitliligi mevcut sağ elde yaygın sekonder atrofi) cvp için şimdiden! ALLAH RAZI OLSUN herkezden

sağ el

murat_murat
Sağ el kısıtında genel uygulama olarak tertibatsız otomatik vitesli araç verilmiyor.
Ancak nisan 2015 de yayınlanan yeni yönetmelikte bunun önünü açacak şekilde yorumlanabilen ibareler mevcut.
Buna dayanarak özelge talep eden bir iki kişiye olumlu dönüş olmuştu.
Raporunuzla vergi dairesine başvurarak görüş alabilirsiniz.

Alırsınız ancak sağ ele salt otomatik çok yeni bir uygulama zorluklarla karşılaşabilirsiniz.

Yasayı bir değiştirenler biliyor saçmalığa bak yönetenler engellileri yük olarak gördüğü sürece biz daha çok sürünürüz

Abi izmir kabul etmiyor bu illa tertibat olcak diye direniyor
Ama aydın vergi dairesi onay veriyorum ben şimdi ne yapayım arac alacağım firma izmir de bu nasıl bir uygulamadir hiç bir şey anlamadim ALLAH BU ISLERLE uğraşanlara yardım etsin

Olmuyo abi vermiyorlar izmir de bi bayan var inadı inat tertibat diyo başka bir şey demiyo 10,02 de bir tertibat kodu diyorum ama anlamıyo bide bende otomotik vitesli araç kullanıyorum diyo bu düzen ne zaman değişecek bu insanlar ne zaman bilinclenecek engel üstüne engel çıkıyor

Elimde olan belgeleri söylüyorum
Hiçbir eksiyim yok ama ötvsiz araç vermiyolar
1 engelli sağlık kurulu raporu
Ötv indiriminden faydalanmasi uygundur
Tertibatli otomotik vitesli araç kullanması uygundur
Oran ise %42
Sag el yanık sekeli
2 yeni ehliyet
Kodlar ise 102.78.10,02
Benim daha ne eksiyim var bana ne olur bi yardımcı olun

Merhaba. İstanbul ve Samsun'dan bu şeklide araç alanlar oldu. Ankara'dan da onay veriliyor diye biliyorum.
izleyebileceğin iki yol var. Ya durumuna özel özelge talep edeceksin, ya da sorun çıkarmayan illerden alacaksın.
Bu arada Aydın kabul ediyor mu? Mesajınızdaki yazım hatası nedeniyle anlaşılmıyor.
Saygılarımla...

Aydin kabul ediyo raporlarla gittim müdür yardımcısı ile görüştüm sen tertibatsiz arac alabilirsin dedi ama araç alacağım bayi izmir de

murat_murat

Ne yaptın Murat? Vergi dairesine yazılı olarak başvurup gelirler idaresi başkanlığı'ndan özelge istenmesini talep et.

Bülent abi benim iş tamam gibi evrakarin hepsini bayiye gönderdim bayide ötv müdürü ile görüşmüş onay vermişler otomotik vitesli araç alabilirsin tertibatsiz cumaya kadar arabayı alırım abi

murat_murat

Kardes hayırlı olsun. Bende de aynı sorun var. İlla tertibat diyorlar.

Sen hangi vergi dairesinden aldın.
benim de sağ ön kol ve el kırık wolkmen iskemik kontraktör sekeli. Yani Sağ kol ve elimi kısıtlı kullanıyorum.
İl sağlık müdürlüğünden ehliyet için rapor aldım. Kodlar şu şekilde; 78, 102, 10.02 ve 40.11

hayırlı uğurlu olsun. Belge paylaşabilir misin

Herkese merhaba,

Benim % 60 raporum var ancak bu % 60 bir çok şeyi kapsadığı için bunu baz almadan sizlere sormak istiyorum.
Sağ kolumun dirsekten açılmasında kısıtlılık mevcut ve 110-120 dereceye kadar açılıyor. Yani 180 derece kolum açılmıyor. Bu halimle ben Otomatik Vites Araç kullanabilir vs. şeklinde bir rapor alabilir miyim size göre vergi indiriminden yararlanmak için?
(Ayrıca sağ bacağımda da 2.9 cm kısalık mevcut geçirdiğim platin operasyonlarından dolayı)

35efe35

vergi indirimi derken herhalde ötv den bahsediyorsunuz, tabiki sağlık raporu vermeye yetkili hastenelerden birine başvurarak rapor alabilirsiniz.. dikkat etmeniz gereken form da ötv indirimini seçin sadece eğer oran düşük çıkarsa vergi indiriminizi olumsuz etkilemesin..

35efe35

bu %60 içinde organla ilgili bir hastalık ruh salığını etkileyen bir durum görme gibi durumlar varsa belki onlardan sıkıntı çıkabilir hatta sürücü olamaz gibi bir durumda söz konusu ama sadece ortopedik rahatsızlıksa alırsınız. Öbür taraftan sağ kolda açılmama ve sağ ayakta kısalık varmış gazı sola taşıyabilir sağ ayağın durumunu giderebilirler sağda olan silcek kolunu sola alabilirler tertibat olarak ve otomatik vites yazarlar yani alırsınız. Aile hekiminden sevki alıp ortopedi doktoruna gittiğiniz zaman tertibatlı araç kullanımı için sağlık kuruluna sevki mümkündür yazdırın birde raporunuzda yazan rahatsızlıkları kodlarına göre işlettirin yeterli. Eğer rahatsızlık kodlarını yazarsanız işiniz daha rahat eğer yazdırmazssanız benimle raporu alan bir arkadaşı tekrar muayeneye yolladılar kodlar yüzünden. Sağlık kurulu kodları gördüğü zaman zaten ona göre ne tertibat yazılması gerekse ona yöneldiği için sizinle uğraşmıyorlar

Allah herkese nasip etsin ben aracımı aldım otomotik vites tertibat yaptirmadan

Hayırlı olsun benim ötv için aralığın 21 ine randevum var bende ondan sonra alıyorum inşallah

Anladığım kadarıyla ötv indirimi alabilmem mevcut rahatsızlığımdan (sağ kol kısıtlılığımdan) dolayı mümkün gibi gözüküyor.
Yapılan yorumlardan anladığım bu.... İnşallah hayırlısı olur hakkımda......

@murat_murat

Merhaba, hangi vergi dairesi ile görüştünüz ve onay aldınız keşke onu da belirtseydiniz. Ben de izmir den başvuru yaptım onay vermiyorlar. Özelge yazdım ama sonuç kim bilir ne zaman gelecek...

Üst Alt