Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ el fonksiyonum yok. Uzun bir mücadele sonunda aracımı alabildim...

buyukvadi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle engelliler.biz platformuna ve değerli üyelerine emeklerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum..

Sağ el fonksiyonum yok. ÖTV muafiyetinden faydalanarak bir araç almak için yaklaşık bir ay önce bayi ye başvurdum fakat raporum vergi dairesi tarafından kabul edilmedi. Eski raporuma göre vergi dairesi aracıma özel tertibat yaptırmam gerektiğini söyledi. Uzun araştırmalar neticesinde raporumu yenilettim ve yeni raporuma "h sınıfı ehliyet alabilir, özel donanımlı ve otomatik vites araç kullanabilir" ibaresini ekleterek tekrar başvurdum ve neticede özel tertibatsız sadece otomatik olan bir araç almak için tekrar başvurdum bu kez onay aldım. Bu süreç oldukça meşakatli geçti ve birsürü bilgisiz memur ve doktorla muhatap olmak zorunda kaldım. İnanın bizlerin sahip olduğu bilgiden çok çok azına sahipler.:mad: Bu süreçte değerli bilgileriyle bana katkıda bulunan engelliler.biz platformu üyelerine teşekkürü bir borç bilirim.

Benzer konuda sıkıntı yaşayan arkadaşlar varsa elimden geldiğince bende yardımcı olmaya çalışacağım. Sorularınızı cevaplamaktan mutluluk duyacağımı belirtmek isterim. Bu değerli ailenin üyesi olduğum için çok mutluyum...

allah kaza bela vermesin ,emniyet kemerini tak.trafik kurallarına uy kardeş.

sayın büyükvadi bende sağ koldan engelliyim. tam olarak engeliniz nedir. ben sağ kolumu hiç kullanamıyorum. dirsek üstü ampute.
hangi hastaneden rapor aldınız. bülent beyin verdiği adreste paylaşırsanız sevinirim. yardımcı olursnız sevnrm.

otv indirimnden yararlanmak için, tekrar rapor aldınız mı yeni tarihli ? yoksa eski rapor geçerli mi

teşekkür ederim arkadaşlar. raporu paylaşacağım, araç almak için raporumu yenilettim ve bazı ibareler eklendi eski raporumla onay alamamıştım. H sınıfı ehliyet alabilir, özel donanımlı araş kullanabilir ve otomatik vites araç kullanabilir ibarelerini eklettim yeni raporuma ondan sonra onay alabildim.

selo46 engelim sağ el fonksiyonum yok bilekten itibaren sağ ayak bileğinde hareket kısıtlılığı var ve sol ayağımda 2.5 cm kadar kısalık var. raporunu alırken doktorlara otomatik vites araç almak istediğini söylersen onlar bir değerlendirme yapıp rapora gereken ibareleri ekliyorlar fakat durumunuz otomatik vites kullanmaya müsait değilse özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresini ekleyeceklerdir bu tamamen engel durumunuza ve sağlık kurulundaki doktorların kararına kalmış birşeydir.Raporumu konya eğitim ve araştırma hastanesinden aldım.

Hayırlı olsun. Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin. Benim sağ kolum var ama sinir kaybından dolayı dirsekten aşağısını kullanamıyorum. 2007'de uğraşıp alabildiğim %40 raporum var. Özel tertibatlı araç alabilir ibaresi bulunuyor. Henüz araç alabilme durumunda değilim. Acaba siz yeniden rapor çıkartırken tekrar o süreci yaşadınız mı? Yani bir sürü doktora görünüp sonra da heyetin önüne çıktınız mı?

Teşekkür ederim darısı almak isteyen arkadaşların başına inşallah.Malesef öyle oldu. Bütün doktarlara tek tek muayene olup daha sonra heyete çıktım raporum bir hafta sonra bana teslim edildi. Eğer özel tertibatlı araç alabilir ibaresi varsa ve raporunuz sürekli ise elinizdeki rapor halen geçerli ancak alacağınız araç tertibatlı olduğu için sizin dışınızda kimse kullanamaz sadece siz kullanabilirsiniz. Ancak otomatik vites araç kullanabilme durumunuz varsa rapora otomatik vites araç kullanabilir ibaresini de ekletmeniz yeterlidir özel tertibat olmadığı için aracınızı herkes kullanabilir. Tabi heyet bu ibareyi raporunuza eklemeyi uygun görürse.

bendede problem var acaba raporun bir örneğini forma koyabilirmisin doktorlara göstermek için birde raporu hangi hastaneden aldınız teşekkürler

benim sol el kullanamıyom yalnız raporun tarihi yok yenimi eskimi raporunuz

ben yeniden aldım raporumu fakat sol elden engeli bulunan kişiler ötv muafiyetinden yararlanamıyor bildiğim kadarıyla :(

ben sadece ehliyet almak istiyorum başvurdum hastaneye tek elimi kullanmadığım için araç kullanamaz diye rapor verdiler amacım sadece ehliyet almak

tek elini kullanamadığın için böyle birşey söylemeleri çok saçma özel donanımlı araç kullanabilir ibaresini mecburen eklemek zorundalar ve h sınıfı ehliyet alır da eklenmeli raporuna. doktorların işgüzarlığı kardeşim başka bir hastaneye yeniden başvur yada birkaç rapor örneğini önlerine koy

ya kabul etmiyorlar tek elle araç kullanamassın diyorlar ankarada 2 hastaneye gittim. bir çözüm bulamadım

saçmalık yaa benim raporumu bi incele kardeşim sağ el fonksiyonu yok ve bu raporla araç aldım şuan tescil işlemleri yapılıyor herkese farklı uygulama yapıyor bilgisiz doktorlar ve bilgisiz memurlar.

Merhaba.ben sol elimi kullanamıyorum sağ elimdede dört parmağımı aktif kullanıyorum ama ilk müracaat ettiğim hastane h sınıfı ehliyet alamaz dedi,tek elimle direksiyon hakimiyeti sağlayamazmışım:( tekrar deniyecem ama sonuç değişirmi bilemiyorum.

merhaba.farklı bir hastaneden tekrar şansınızı deneyin çünkü herşey heyetteki doktorların isteğine kalmış onay da verebilirler inş istediğiniz gibi bir rapor alırsınız :(

Sağ olun,denemeyi düşünüyorum bir kere daha.

ben iki hastaneye başvurdum sonuç değişmedi işte forma bakıyorumda benim gibi olan çok siz şanslısınız akıllı doktorlara denk gelmişsiniz. ama araştırmaya devam edicem inşallah olur

yine birsürü bilgisiz doktor vardı karşımda kardeşim nasıl oldu da böyle bi sonuç çıktı bende şaşırdım. birisi araç alamaz diyor birisi rapor oranı en az %70 olmalı diyor herkes birşeyler söylüyor doktorlarda hiç birşey bilmiyor.

arkadaşlar h sınıfı ehliyetim var.sağ ve sol elimde uzuğ kaybı var,ötv için sağlık kuruluna baş vurdum yararlana bilmem için raporda ne yazması gerekir.bilgilendirirseniz sevinirim

özel tertibatlı araç almak istediğini belirt kardeşim uygun görülürse bu ibare eklenecektir.

kardeş adamı konuşturmuyorlar ki kendileri karar veriyorlar doğru yanlış bu doktarlar için hiç önemli değil çünkü madur olan onlar değil biziz. 21. yy yaşıyoruz adamlar hala taş devrinden kalma kararları uyguluyorlar. şuan itibari ile bir insan tek parmağı ile devasa araçları sürebiliyor kontrol edebiliyor. ama 4 tane doktor tek el ile bir arabanın kullanılamayacağı söylüyorlar buna cahillik denebilir ama aslında az gelişmişlik demek daha doğru olur bu tür olaylar az gelişmiş ülkelerin en büyük sorunu insanları madur etmekten zevk alıyorlar. o kadar okumuş doktor olmuşlar ama adam olamamışlar. onlar ne derse desinler ben iki senedir çok güzel bir şekilde araba kullanıyorum.

kardeş canını sıkma başka hastaneye git.kesin alırsın

saçma sapan şeyler söylüyor herkes. kimse doğru olanı bilmiyor doğru olmasını istediği şeyi yapıyor kardeşim. Bu da konundaki boşluklardan ve bilgisiz doktorlar ve memurlardan kaynaklanıyor. bu işin olması gereken şekli raporu vermeden önce bir araç kullandırtıp ona göre karar vermek bence. bakarsın ne gerekiyorsa tertibatını istersin yada istemezsin ama malesef birkaç kişinin insafına bırakılıyoruz !!....

Üst Alt