Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ el ampute. Otomatik vitesli arac kullanır H sınıfı ehliyet alır raporuyla..?

gazi86

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Herkeze selamlar öncelikle aranıza yeni katıldım.

Askerde elimde el bombası patlaması sebebiyle sağ el avuç içi ile birlikte ampute oldu paş parmağın yarısı yerinde,elimde h sınıfı olur ve otomatik vitesli araç kullanabilir raporu mevcut,ama ben ötv siz araç almak istiyorum elimdeki rapor yetmiyor mu? Benim durumumda olupta alan arkadaşlarımız varmı

Sağlık Kurulu Raporunda % Kaç oranında yazıyor? Ona göre yasaları araştırıp geri dönüş yapsam

slm gecmiş olsun H sınıfı alabilir yazıyorsa olur oran önemli deyil

"sağ eli kullanmayı gerektirmeyecek özel donanımlı" ya da "vites kolu yükseltilerek sağ elini kullanmasına gerek bırakmayacak özel donannımlı" ibareleri olmalı.

% 39 oranli raporum kardes

OturanBoğa;
yani h sınıfı ehliyet alır özel tertibatlı araç kullanır ibareli bir rapor işimi görüyor sanırım..izmir de sorun çıkarmıyacak bir hastane tavsiyeniz var mı?

merhaba kardeşim bende şırnakta yaralandım sağ elim bilekten ampute h sınıfı ehliyetim var aracımda var tertibat sadece silecek kolunda aparat ve sol tarafada kontak taktırdım aracım 2.ci el jeep mtv ödemiyorum sıfır kilometrede ne olur bilmem yurtdışından getirdiğim arabada sadece silecek kolu ve aynı şekilde kontak takılmıştı

İzmir'de önerebileceğim bir hastane bilmiyorum.

çerkez2000;

bu şekilde ötv indirimli araç alınmıyor diye biliyorum,hareket ettirici tertibat gurubuna girmiyor söyledikleriniz..yinede bilgisi olan arkadaslar cevap verirlerse sevinirim,geçmiş olsun kardeşim

Sayın Eymen bey ,

Sizin özel tertibatlı araç kullanabilir veya Sağ el fonksiyonlarını sol el özel donanımlı araç kullanabilir raporu almanız gereklidir.
Bu durumuda aracınıza engel durumunuza uygun olabilecek tertibatlarda Silecek kolu , direksiyona topuz ve vites kolunu sol elinizle(vites yükseltme aparatıda olabilir) kullanabileceğiniz donanım takılması gerekir.

yeniden rapor alıcam eski rapor sorun çıkarır mı?

Herkeze selamlar arkadaşlar,şimdi benim elimde,( h sınıfı ehliyet alır otomatik vitesli araç kullanır) raporu var geçen sene aldım.. ama daha h sınıfı sürücü belgesini almadım.şimdi ise ötv indiriminden yararlanmak istiyorum tekrardan h sınıfı ehliyet alır özel donanımlı araç kullanır raporu alabilirmiyim.geçen sene aldığım raporum sorun çıkarır mı? engelim sağ el parmaklar ampute

bugün bütün doktorları dolaştım heyet raporu için,en önemlisi ortopedi doktorunun düşüncesiydi benim için,ve rapora özel tertibatlı araç kullanabilir diye yazdı.26 şubatta heyete giricem hayırlısı artık

Hadi hayırlısı bakalım. Raporu aldığında burada paylaşırsan çok yararlı olur

raporumu aldım istediğim gibi h sınıfı alır özel tertibatlı araç kullanır yarın paylaşıcam burda

sayın hüseyin bayrak bey,benim sadece parmaklarım açılmıyor.düz vites kullanabiliyorum.ehliyetimde özel tertibat yazıyor.merak ettiğim şudur;acaba sadece vites içinmi yoksa kontak ve diğer şeyleridemi sola almamız gerekiyor?ben bir yıl boyunca düz vitesi zorlanmadan kullandım.

kardeş keşke vites kolu yükseltilmiş özeltertibatlı araç kullanabilir ibareli rapor talep etseydin,öbür türlü sorun çıkarabilirler.hadi hayırlısı olsun

kobra3452
sorun olacağını sanmıyorum diğer açıklamalar
da ötv indiriminden faydalanabilir yazıyor ayrıca

raporu paylaşamıyorum iznim yok galiba

Üst Alt