Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ el 4. ve 5. parmaklarım ampute. Araç alımında sorun yaşıyorum..?

İbocantogay

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
OturanBoga iyi günler sag el 4.5. Parmaklar ampüte raporuma cergi dairesi itiraz ediyor. Ve h sınıfı alır ibaresi yok raporda ayrı olarak o ibare olmak zorundamı

Tek sorun sağ eliniz de ki ampute durumu ise engelli ehliyeti belki ama ötv indirimli araç alımında pek şansınız yok gibi. Ben her iki el ve ayak parmaklarından 2 şer parmak olmak üzere ampute olan biri olarak kavga dövüş alabildim kuruldan ehliyeti. Tertibat olarak da sadece otomatik vites, uyarlamalı el freni ve vites topuzu yazdılar. Yani esasında görünen tek tertibat vites topuzu oldu ehliyetim de.

Anladım peki raporda 1. Grup sürücü olur demek engelli ehliyeti almaya yeterlimiyada engelli ehliyeti almam için yapmam gereknler nedir ehliyet için nereye basvurmayılım

İbocantogay

Durumunuzun manuel vitesli araç kullanmaya mani olmadığını değerlendirmişler. Aksini düşünüyorsanız karara itiraz edebilirsiniz. Ama kolay değil...

Üst Alt