Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ dirsek üstü, sol diz altından amputeliyim. H sınıfı ehliyet alabilir miyim?

bendevrim

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
5
arkadaşlar selam;
sağ dirsek üstü ve sol diz altından amputeliyim.
geçtiğimiz günlerde h sınıfı ehliyet için devlet hastanesine başvuruda bulundum.
ortopedist olumlu yaklaştı, alabilirsin ehliyeti dedikten sonra heyete çıktım, orada bazı kişiler olumsuz yaklaşmış, alamaz ehliyet diye fikir beyan edince bir üst hastaneye sevkim uygun görülmüş,
bilgisi olan arkadaşlara sormak istediğim şu;
öncelikle ben bu amputasyon seviyeleriyle ehliyet alabilirmiyim?
devlet hastanesinin heyetinin ettiği sevkle ilgili ne yapabiliriz, itiraz hakkımız mevcutmu bu sevk işlemine?
tekrar başka bir devlet hastanesinden rapor alabilirmiyim, yada alamazsam nezaman tekrardan başvurmalıyım?
teşekkürler şimdiden...

Araç kullanabilirsiniz pekala! Sadece aklı olan saygılı doktor ve heyet bulmak lazım, o kadar! Yani, sorun sizde değil, gücü elinde bulunduranlarda!

"Vites kolu yükseltilmiş, otomatik vitese sahip araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli bir rapor alabilirsiniz. Bununla araç alımında da vergi istisnasından yararlanabilirsiniz.

Sol bacaktaki amputasyon nedeniyle otomatik araç almanız yeterli. Sağ eldeki için de vites kolunda modifikasyon yaptırdınız mı, tamamdır.

teşekkür ediyorum ilginiz için,
1- dirsek üstü omuza yakın bir seviyeden amputeli 10-15cm lik bir güdüğüm var, vites yükseltme işi ne kadar uygun olabilir, farklı bir işlemmi gerekir vites yada direksiyona? güdük seviyesi engelmidir ehliyet alımına?
2- devlet hastanesi tarafından üniversite-hakem heyete sevk edilmişim, öncelikle buraya gitmem zorunlumu? rapor kapanmadan yeni bir rapora yönelebilirmiyim? bana verilen bu olumsuz rapordan sonra yeniden ne zaman başvurabilirim rapor için farklı bir devlet hastanesine, belli bir süresi varmı?

Bu durumda vites kolunu yükseltmek değil de, vites kolunu sol ele taşıyan bir özel donanım lazım.

Vites kolunda yapılacak sabit bir donanıma (vites kolunu yükseltmek de dahil) dair Özelge: ::Mevzuat Display::
Vites kolunu sol ele alan donanıma dair Özelge: ::Mevzuat Display::

Rapor sürecini kapatmadan başka bir hastaneden rapora başvurabilirsiniz bence. Deneyin bakalım...

teşekkürler aydınlatıcı bilgi için, denemekte fayda var, işin aslı aracı kullanmak değil ana amacım, belki kısa mesafelerde kullanabilirim, markete vs giderken örneğin, asıl amacım ötv indiriminden faydalanmak..

Üst Alt