Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ bilekten engelliyim. Otomatik vitesli raporum var. Vergi dairesi özel donanım..?

BLZ

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar,

sağ el bilekten engelli. dışa bükülmüyor. %56 raporum var.raporum da otomatik vitez araç kullanabilir,h sınıfı ehliyet alabilir yazıyor.
ehliyetimi b den h a çevirdim.
vergi dairesine gittim yeni alacağım araç için özel tertibat gerekiyor dedi.vitez direksiyona alınacakmış.
eski aracım otomatik vitez.yıllardır kullanıyorum.raporumdada belirtilmiş.
bu kararı vergi dairesimi karar veriyor bilgisi olan varmı?

BLZ

Eğer araç alımında vergi avantajından yararlanmak istiyorsanız iki seçeneğiniz var:

1- Aracın vites kolunda sabit bir donanım olmalı
2- Raporunuzu yenilemelisiniz ve oraya "manuel vitesli araç kullanamaz, otomatik vitesli aracı hiç bir donanıma ihtiyacı olmadan kullanabilir" yazdırmalısınız. Bunu yaparsanız, bir ihtimal şansınız olabilir: http://www.engelliler.biz/forum/oze...li-araci-otv-siz-alabilir-mi.html#post1604084

merhabalar, vergi avantajından yararlanmak için raporunuzu yenileyerek aşağıdaki gibi bir donanım ile araç alabilirsiniz.

Bülent Bey'in 2. seçeneğini denerseniz sonucu bizimle paylaşırsanız çok sevinirim..

Çok teşekkür ederim.şansımı bide böyle deneyeceğim. Sonucu paylaşırım.

B sınıfı ehliyetimi değiştirmek için 2015 kasımda tekrar sağlık raporu aldım. 2016 da ehliyet kanunları değişti.son aldığım raporda H ehliyeti alabilir yazıyor diye trafik şb.tekrar rapor istedi.

Aile hekimine gittim o da ortopedi ve nörolojiye sevk etti. hastaneler değişen ehliyet kurallarını bilmedikleri için çok sıkıntı yarattılar.
Daha sonra aldığım sevkli raporu sağlık il md.deki kurula götürdüm. Sağ el ve bilekte hareket kısıtlılığı ve duyu kaybı olduğu için el freni ve otomatik vitez de kısıtlama getirdi.

sonunda ehliyetimi değiştirdiler.kullandığım aracımla ehliyetim uyuşmadığı için sattım. Yeni araç alımında beni ne sıkıntılar bekliyor görücem.

Üst Alt