Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ bacakta kısalık ve platin ile askerlikten muaf olur muyum?

frtt123

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Şu an usta birliğinde askerim, 10 sene önce geçirdiğim trafik kazası sonrası sağ tibia kemiğimde parçalı kırık oluştu platin takıldı 2 cm kısalık oluştu aynı zamanda ayak bilegimde yüzde 10 hareket kısıtlılığı oluştu. Muayene döneminde heyete girdim fakat kısalık durumundan bahsetmedim o yüzden elverişli raporu verildi. Şu an ise Hudut askeriyim ve bacagim çok zorlanıyor aksamalarim arttı revire çıktım sevk istedim krem ve ağrı kesici verip yolladı haftaya tekrar revire çıkıp hastane sevki isteyeceğim. Sizce durumum ne olur?

Var olan şikayetinizi askere gitmeden ilk muayenede neden söylemiyorsunuz anlamış değilim.

2 cm kısalık askerliğe engel değil,diğer..hareket kısırlığı ne durumda muayene edilmeden görmeden bir şey söylenemez. istirahat veya bazı eğitimlerden nöbetten vesaire muaf tutulabilirsiniz.

Hava değişimi verilebilir muafiyet düşünülmeyebilir. Söylediğim gibi kısıtlılık ne durumda sizin %10 demenizle olmuyor,muayene edilip ona göre bir karar verilmesi gerekiyor.

@frtt123,

@frtt123 Muaf olursun benim bacağımdada kısalık vardı ama koltuk değnekleri ile hayatıma devam ediyordum anında çürük raporu verdiler askeri hastanede benden öncekiler sapa sağlam adamlardı muaf olduğunu duyan gülerek çıkıyordu odadan ben bayrağım için değil tek bacağımı tek kellemi verirdim ama kısmet olmadı maalesef

Bu kadar zorlanacağımi tahmin etmemiştim yapar gelirim dedim ama çok zorlanıyor bacağım aksayarak yürüyorum ve kosamiyorum platinden dolayı spor muafiyeti verilmişti acemi birliğinde, 2 cm kısalık sınırın altında biliyorum ama bu sorunların hepsi birleşince ona göre bir değerlendirme yapma durumlari var mı ? Ya da hareket kısıtlılığı ne kadar olmalı muafiyet için

@OğuzHan112

@frtt123,
Tabii ki var, bütün şikayetleriniz bir bütün olarak değerlendirilir, böyle detaylı bilgi verinki biz de ona göre yorum yapıp yardımcı olalım.

Aksayarak sekerek yürüyorsanız evet kesin olmamakla birlikte muafiyet düşünülebilir.
Sevkinizi alın hastaneye gidin tekrar konuşuruz.

%20 %30 olursa askerliği elverişli değilsiniz,%10 sizi gören hekimin ve heyet üyelerinin kanaatine kalmış hava değişimi sonrası muafiyet verilebilir.

@OğuzHan112 teşekkür ederim hastane sonrasında bilgilendirme yapacağım.

@AltayTuna sizin kisalik durumu neydi,ben koltuk değneği kullanmıyorum yürürken aksıyorum sadece

@frtt123, ben bacağımı hiç kullanamadım o derece kısaydı zaten bacakta dizaltından sonrası ayağa kadar şişti seneler sonra da dizaltından ameliyat oldu bacağı aldırdım protez bacakla hayatımı sürdürüyorum

Üst Alt