Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ bacakta 4. derece varis için hangi oranda rapor alabilirim?

kurye9

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
değerli forumdaşlar;

öncelikle bu güzel foruma emek harcayan herkese çok teşekkür ederim. internet ortamında mevcut ve popüler birçok foruma üyeyim. her birinin ayrı bir katkısı ve faydasını gördüm. bu foruma da malum ki gerçekten faydalı ve emek verilmiş.

soruma gelince;

sağ bacağımda yaklaşık 7-8 yıldır varis mevcut. bugüne kadar herhangi bir şekilde özür derecesi almak için müracaatta bulunmadım. ancak forumumuz sayesinde biraz bilgi sahibi oldum ve hastalığımın detaylarını öğrenmek istedim.
Daha önce mesleğim gereğince aldığım raporlarda sağ bacak alt eksremite de reflü olmaksızın grade veya grede IV derece de varis mevcuttur şeklinde ibare bulunuyordu. daha önce varis nedeniyle hiç ameliyat geçirmedim.

acaba bu hastalığım nedeniyle herhangi bir özür derecesi almam mümkün mü?

şimdiden değerli cevaplarınız için teşekkür eder saygılarımı sunarım.

ayakta yara yani ülser oluşmamışsa 20 eğer ülser oluşmuşsa 40 oran verilir tek bacak için tabi genede doktorun görüşüne bağlıdır ancak cetvelde böyle

ilginiz için teşekkür ederim.

ülser yok bacağımda. buradan alacağım ön bilgilere göre hastaneye gitmeyi düşünüyorum.

o zaman dediğim gibi ülser yok ve ileri dereceyse 20 alırsınız tek bacak için

tekrar teşekkür ederim Sedat bey. kusura bakmayın yoruyorum sizi ama bir sorum daha olacak.

bu alacağım 20 derece ile h sınıfı ehliyet almam mümkün olur mu?

h sınıfı ehliyetler genelde oranlara bakılarak verilmez h sınıfı ehliyetleri genellikle vergi indiriminden yararlanmak isteyen kişiler alır ve bunlar ortopedik engelli kişilerdir yada % 90 üzeri engelli kişilere vasi tayin edilip araç alınır ancak engellinin kendisi ağır engelli olduğu için kullanamaz rapordaki ibarede özel tertibatlı araç kullanabilir yada otomatik vitesli araç kullanabilir yazar (sol ayağı engelli kişiler ) için sizin sorunuza gelince ayağınızda güç kaybı olması gerekir ve dr buna göre rapor verir ancak sizn bu durumunuza verileceğini sanmıyorum yani işiniz zor

anladım çok teşekkür ederim.

Üst Alt