Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ bacakta 4 cm kısalık var. H ehliyet alabilir diye rapor vermiyorlar?

sinankarakus4

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Herkese merhabalar,
Sağ alt ekstremitede polio sekeli var (4 cm kısa). H sınıfı ehliyet almak için Yıldırım Beyazıt E.A.Hastanesinin
Etlik birimine başvurdum(sağlık kurulu buradaymış). Heyete girdim Ortopedi 4 cm kısalık belirledi. Başvuru evraklarında da "H sınıfı ehliyet alabilir, Otomatik vites araç kullanabilir" ibaresi istediğimi de söylemiştim. Ama
bana "B sınıfı" ehliyet alabilir diye rapor verdiler.
---Böyle bir şey yapma hakları var mı?
---Ben nasıl itiraz ederim?
---Ya da itiraz filan ile uğraşmadan nasıl raporumu alabilirim?

ayrıca;
2004 yılında aldığım sağ ayakta polio sekeline bağlı kısalık olduğu ve %30 sakat ibareli raporum var
---bu rapor ile;
--indirimli araç alabilirmiyim
--H sınıfı ehliyet alabilirmiyim
sormak istediklerim biraz fazla ama yardımlar için şimdiden teşekkürler

Ya yeniden başka bir hastaneden almayı deneyin, ya da bu raporu 6 ay içerisinde almışsanız ve yeni başvurduğunuz hastane bu raporunuzu sistemde görürse size zaten itiraz edin der. Siz de raporunuza İl Sağlık Müdürlüğü'nden itiraz edin.
Raporunuzda özel donanımlı araç kullanır, H sınıfı ehliyet alır ibaresi olur. Sadece otomatik vitesi sol alt ekstremiteden engelli olanlar alabiliyorlar.

Elinizde özel donanımlı araç kullanır, H sınıfı ehliyet alır ibaresi olan bütün raporları kullanabilirsiniz, ama yoksa yeniden almak zorundasınız Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi 'den birinden.

İki hususa dikkat edin:
1. Sürücü kursu ile rapor ili aynı olmalı
2. Raporu aldıktan sonra 1 yıl içerisinde ehliyeti almalısınız, daha sonra aracı istediğiniz zaman alırsınız.

özel tertibatlı kavramına, 4 cm uzatılmış gaz pedalı dahil mi

il sağlık kuruluna başvurunca bir sonuç çıkar m?ı, daha önce benzer konularda muvaffak olan var mı?

Sağ bacakta polio sekeli olanlar özel donanımlı araç kullanacak şekilde rapor ve ÖTV-MTV'siz araç alabilirler. Er geç alırsınız siz de.

1. gaz ve fren elden tertibatı
2. gazı sağdan sola alma tertibatı

bu ikisinden biri olmalı, ama 2.si daha iyi olur.
Önce başka bir hastaneden almayı deneyin, vermezlerse öyle itiraz edin.
http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html

Araç alma hakkı olduğu halde raporda sorun yaşayan çok arkadaşımız var, sonunda haklarına kavuşuyorlar. Sağ ayaktan engeli olupta benzer sorunu yaşayanlar da varsa inş. yazarlar.

eğer başvurduğum hastane sistemden eski raporu görüp yeni rapor vermeyecekse hem zaman hem de para kaybı olur diye düşünüyorum

Ama diğer türlü ya 6 ay bekleyip başvurmalısınız ya da rapora itiraz etmelisiniz. İtiraz ederseniz ve sonuç farklı çıkarsa sizi hakem hastaneye sevkederler. Hakem hastanenin vereceği rapor geçerli olur. Bu rapora itiraz edemezsiniz ancak dava açarsınız, ya da yine bir süre bekleyip yeniden başvuru yaparsınız.

1. gaz ve fren elden tertibatı
2. gazı sağdan sola alma tertibatı, yerine sadece gaz pedalını 4 cm uzattırsak olmazmı?

Merhaba bende sağ 6 cm kísalık var 9 ay önce aldığım rapor da *sag bacak 6 cm kısa dkç sekeli H Sınıfı ehliyet alabilir otomatik vites araç kullanabilir* yazıyor ben H Sınıfı ehliyet aldım ve gaz fren elden tertibatlı 0 araç aldım

sinankarakus4;

Gaz pedalını uzattırırsan aracı kullanabileceğine eminmisin?
Bende 2 cm kısalık var ama pedal uzatma ile aracın kullanılabileceğini sanmıyorum
Neticede kısalık topuk tarafından oluyor sen istediğin kadar pedalın boyunu uzat farkeden birşey olmaz sanırım?
Ayrıca pedal uzatma tertibat sayılırmı onuda sormak lazım

KKELEBEKK raporda özel tertibatlı donanımlı araç kullanması gereklidir ibaresi var
Bu ibare geçen rapor ile gaz pedalı sola alınırsa ötv-mtv den faydalanılabilirmi?
Ya da yeniden rapor alıp
''Gaz pedalı sol ayağa aktarılmış araç kullanması gereklidir''
ibareli rapor almak mı gerekli?

S.ALİ;
Size "otomatik araç kullanabilir"ibareli rapor verdikleri halde niçin gaz tertibatlı araç aldınız, bir sorun mu çıktı.
Raporunuzu hangi hastaneden aldınız. Biraz anlatırmısınız. teşekkürler

Pedallarda uzatma dahil tüm modifikasyonlar, vites kolundaki düzenlemeler ve gaz-fren elle kumanda şeklindeki donanımlar "hareket ettirici özel donanım" sınıfına giriyor.

arkadaşlar bende sağ polio sekeliyim,yaşım 37 ..17 yaşından beri normal araç kullanıyorum..ehliyetim b,aracım şu an fiat fiorino...ne el donanımı gerek nede sol gaz pedalı gerek..burdan erizincana 1000 km yi her yaz gidip geliyorum.hemde tek şoför olarak..sağ polio sekeli araç kullanmaya engel değil ki.

Merhaba Arkadaşlar, Öncelikle iyi bayramlar diliyorum.
Ben ÖTV indiriminden yararlanabilmek için 17.08.2015 te Heyete girdim ve 8 imzalı (Ortopedi,Genel Cerahi,Dahiliye,Fizik Tedavi, Nöroloji,Psikiyatri,Göz ve KBB)bir rapor aldım. Şu an B ehliyetim var. Aldığım Raporda;
Teşhis: POLİO SEKELİ (3 cm kısalık+Hafif Atrofi ve Ayak Bileğinde Güçsüzlük)
Karar: Otomatik Vites/Özel Teçhizatlı Araç Kullanması Uygundur. H Sınıfı Ehliyet Alır. Yazmakta

1-) Otomatik Vites araç alabilirmiyim?( Kısalığın hangi bacakta olduğu yazmamış )
2-) H sınıfı Ehliyet almadan bu rapora istinaden araç alınabilir mi?

Raporda özür yüzdesi yazmıyor

KKELEBEKK raporla ehliyet nasıl aynı il olmalı öyle bir bilgi gerçekten var mı? raporumu kayseriden aldım ehliyet için istanbula başvuru yaptım alamaz mıyım şimdi

sinankarakus4 Özrünüzün hangi ayaktan ve % oranında özür derecesi yazmadığı için maliye nezdinde kabul görmez

toprak 24

Demekki hastalık sizde daha hafif seyretmiş.Ben 34 yaşındayım henüz araba almak nasip olmadı bu ihtimal olmaıdğı için ehliyet de almadım.Ancak normal araba sürebiliyormuyum diye çok denedim.Ben açıkça söyleyeyim sağ ağımla gaza basmak büyük işkence.Hele ki debriyazjdan geçerken falan arabayı sarmadığım olmamıştır.Fiziksel zorluk cidden hat safhada.oto vites alsam dahi gaza ne sürede basabileceğim muaamma uzun süre güç uygulayamıyorum.

Ben birşey soracağı yardımcı olursanız çok makbule geçer.Benim eski tarihli ve bundan 3 yıl önce almış olduğum raporlarımda ordan değişti %35 e çekildi.Ancak her iki raporda da özek donanımlı araç kullaılabilir der..Bu durumda araç alaibliyormuyum.Bİr sorumda h sınıfı ehliyet almak araç almak için eyterlimidir.yani asıl mesele h sınıfı ehliyeti alabilmekmidir?
saygılar

ulivatar ehliyet almak için sağlık kurulu raporu son 1 sene içerisinde alınmış olmalı şartı vardır, Kısaca elinizdeki rapor araba almak için yeterli olsada ehliyet almak için geçersizdir, H ehliyet olmadan araçta alınamadığına göre yeni rapor çıkarmanız şart

3t3n1ty teşekür ederim.O halde çıkartacağım yeni bir raporda özel donanımlı araç kullanabilir yazması eyterli oluyor doğrumudur?
Bİr de bu işlemlerin basitçede olsa kronolojisi nedir.

Rapor al >ehliyet al> araç al sürecinde önemli detaylar basitçe sıralanabilirmi?

Saygılarımla

sinankarakus4

Özel donanımı olmayan salt otomatik vitesli aracı sadece sol alt ekstremiteden kısıtlılığı olanlara veriyor Maliye. Sağ ayakta kısıtlılık olduğunda özel donanımnı şart koşuyor.

Hayır, H sınıfı ehliyet şart.

Raporda -kaç olursa olsun- bir oran yazması şart

beholder17
Emniyet aynı ilden rapor alınmış olması konusunda diretiyor. Bu konuda emniyet'e danışmadan kursa yazılmayın derim

sayın OturanBoğa emniyete danıştım fakat Gümüşhane'de ehliyet işlerinin başında bir arkadaşım var, onu aradım sorun yok dedi. Ama ben istanbul'da oturduğum için burdakiler sorun çıkarırlar mı gayretepe'den sordurmaya çalışıyorum fakat cevap gelmedi henüz sizce ne yapmalıyım. şuan da kursa yazıldım dosyam hazır fakat ücreti henüz vermedim

beholder17

İnanın bilemiyorum. Emniyet "aynı şehirde olacak" uygulamasını bir mevzuata dayanarak mı yapıyor yoksa daha genel bir tercih mi, o önemli.

bende de pertes sekeli teşhisi ile 2cm kısalık var deniyor ve ehliyet için alınan evrağa 78 kodu kondu ve aralığın 21 inde ötvden heyyete gireceğim ötv normalde %1 %39 arası ötv+mtvden yararlanır yazıyor ötv sıkıntı olmaz tahminim ce

OturanBoğa

Kafam iyice karıştı bülent bey
1-Gaz pedalı 4 cm uzatılmış otomatik vites araç, özel tertibatlı olarak nitelendirilir mi? (sağ ayakta kısalık olduğundan). Bu şekilde bir araç almak istiyorum
2- Özürlü Heyetine başvururken evraklara "H sınıfı ehliyet almak" yazınca hem özür oranımızı tespit edip (%...diye) hem de aynı raporda "H sınıfı ehliyet alabilir" ibaresini kullanırlar mı. yoksa bu ibare için yeniden mi heyete girmemiz gerekmekte? Raporda "otomatik vites araç kullanır" yazmasına gerek var mı?
3-Aracın pedalındaki uzatma işlemini Aracı satan bayii mi yapıyor. Ayrıca bu uzatma işi aracı satın aldıktan sonra-tescil işlemlerinden önce mi gerçekleşiyor.

1 soldan gaz yada el gaz tertibatı verilebilir de el gaz tertibatı yazılırsa manuel vites araçta alabilirsiniz 2 artik h sınıfı yok b sınıfı oldu onuda aile hekimine gidip sevk alacak sonra ortopedi doktorundan rahatsızlık kodu ile tertibatlı araç kullanımı için sağlık kuruluna sevki mümkündür yazılacak 3 peugeot alırsanız onlar yapıyor ama diğer araçlarda siz yaptırıp tescil işlemini yaptıracaksanız iyi günler

b sınıfı ehliyetim var. tekrar ehliyetimi yenilemem gerekmez o zaman. sadece özür oranının belirtildiği bir rapor alsam olur yani. ayrıca gaz pedalının uzatılması ya da yaklaştırılması modifikasyon sayılır mı.

sinankarakus4

1- Evet, pedalda yapılacak her türlü donanım ötv açısından geçerlidir. Yeter ki ehliyet kodları ile de örtüşsün ibareler.

2- Ehliyet için: aile hekimi -> uzman hekim -> il sağlık komisyonu -> emniyet
Araç alımı için: Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi -> (vergi dairesine sorun) -> bayi -> vergi dairesi -> muayene -> emniyet vs.vs.vs.

3- http://www.engelliler.biz/forum/oze...devri-islemleri-yol-haritasi.html#post1735772

Üst Alt