Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ bacak diz altı protez. Vergi muafiyetli araç alabilir miyim?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gazi777
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gazi777

Yeni Üye
benim bir sorum olacak. ben gaziyim. sağa yak dizaltı protez kullanıyorum. raporum var, yüzde 52 h sınıfı ehliyetimde var. ötv indirimli araç alabilirim di mi ?
bu konuda yardım eder misiniz?

şimdiden teşekkürler.

evet alabilirsin
resmi gazetede sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastanelerden birine giderek özel tertibatlı araç kullanabilir ibareli bir sağlık kurulu raporu alarak araç alacağın bayiye veriyorsun bütün işleri onlar hallediyor .

altım ankara atatürk hastanesinden dün araç için bayii aradım ötv indirimi için değerlendirilmesi uygundur yzıyo fakat bayii bana yüzde 90 rapor gerekli dedi ne demek istedi onu anlıyamadım

merhaba

raporda açıkça elden tertibatlı veya özel tertibatlı araç kullanabilir yazmalı başka bir ibare ile işlem yapmazlar çünkü bizim başımıza geldi devletin memuru alıştığı ifadenin dışında bir ifade görünce öldürsen işlem yapmıyor.

%90 özürlü raporu olan kişi zaten aracı kullanamaz aracı başkası kullanabilir.
ve o araca özel tertibat takılmaz ve ötv den faydalanır aracı sağlam biri kullanır

bayiye özel tertibatlı aracı ben kullanmak istiyorum demen lazım ozaman h sınıfı ehliyet ve özel tertibatlı araç kullanır ibareli rapor yeter

sen raporundaki ifadeyi düzelttirmen lazım

bizim özür oranı %40 idi biz aracı aldık

otomatik vites araba almak için vergi indiriminden yararlanmak gerekiyormu.?
ilginize ve bilgilerinize teşekkürler

slm ben size raporun açıklama kısmında yazanları yazayım. GAZ VE FREN TERTİBATI SOL AYAĞA GÖRE AYARLANMIŞ VEYA ELDEN KUMANDALI ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ KULLANMASI UYGUNDUR.

gazi777;
Bu rapor a göre dilediginiz firmadan ÖTV ödemeden araç satın alabilirsiniz...

Bence olur zaten gazı sol ayagınıza göre ayarlayacaklar...

gazsola.jpg

Site Tasarım Tercihleriniz

Bu ekrandaki seçimler aracılığıyla forum tasarımını kişiselleştirebilirsiniz.

Yandaki renk seçeneklerinden birisini tercih ederek forum görünümünü kişiselleştirebilirsiniz.

Geniş Ekran görünümü: Aç/Kapat

Bu ayarla Geniş ya da Dar ekran görünümünü tercih edebilirsiniz.

Forum liste seçimi: İki Bloklu/Tekli

Ana sayfadaki forum görünümünü İki Bloklu ya da tek satırlı tasarımla kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Forum arkaplan resimlerini: Kapat/Aç

Forum arkaplanına eklenen görseller varsa, bu görselleri buradan kaldırabilirsiniz.

Ana Sayfa Yan Paneli: Kapat/Aç

Forum ana sayfasının daha sade görünmesini isterseniz Yan Paneli (Sidebar) kapatmayı tercih edebilirsiniz. Yan Panel kapatıldığında, paneli yeniden açmak için sayfanın en üstündeki kullanıcı adınızın solunda yer alan Site Tasarım Tercihleriniz'e tıklayarak tercihinizi değiştirebilirsiniz.

Yan Panel akışkanlığı: Aç/Kapat

Bu ayarla forum ana sayfasını aşağıya/yukarıya kaydırırken ekranın sağında yer alan Yan Panelin (Sidebar) akışkan özelliğine bürünerek ekranda sabit kalmasını tercih edebilirsiniz.

Yumuşak köşe özelliğini: Kapat/Aç

Bu ayarla, tasarımdaki köşeleri Yumuşak ya da Keskin görünümlü olarak tercih edebilirsiniz.

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Geri