Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ bacağımda kısalık var. B sınıfı ehliyet alabilir miyim?

Ferhat1907

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ben bu yaz ehliyet alacağımda
sağ kalça çıkıklığı sebebiyle 9 10 cm fark var sol bacağıyla sağ bacak arasında, yürümemde felan ise zorluk pek yok
konuya geleyim, b sınıfı ehliyet alabilirmiyim yoksa h sınıfımı alabiliyorum teşekkürler şimdiden

Ferhat1907

Artık H sınıfı yok, onun yerine engel durumuyla uyumlu tertibat kodlarının yer aldığı B sınıfı ehliyet var.
Siz de durumunuza uyan kodları içeren B sınıfı ehliyet alacaksınız.
Aile hekiminize başvurun o sizi sonraki süreç için yönlendirecek.

Ufukalp

teşekkürler mesajınız için fakat şunu sormak ıstemiştim normal b sınıfı ehliyeti almam mümkünmü yoksa özel b sınıfı ehliyetmi almak zorundayım

Ferhat1907
Normal B sınıfı ehliyet olur mu o doktor kanaatine bağlı ancak bu ehliyetle ötv muafiyetli araç alamazsınız.
Araç alımında böyle güzel bir avantajınız varken neden normal B istiyorsunuz ki?

Özel teçhizat taktırmam gerekiyormu

Merhaba arkadaşlar ben ehliyet alacağımda sorularım var

ilk önce sağ bacağım diğer bacağımdan 9 10 cm kısa engel yüzdem kaçtır ?
buna göre özel bir pedal, teçhizat felan olmadan otamatik vites araba sürebilirmiyim yoksa teçhizat taktırmam gerekiyormu ?
birde engel yüzdesi %40 ın altında olanlar manuel araba ehliyetide alabilir diye birşey okudum dogrumudur

teşekkürler şimdiden

Sizin 15 falan gelir oran ehliyeti alır otvden yararlanırsınız sol gaz tertibatlı otomatik yazarlar kesin oda en ucuz ve en kolay takılan tertibatmis doktor el gaz fren yazarsa ki sağ bacağa yazıyorlarmış o zaman manuel viteste alabilirsiniz

s.a arkadaşlar.

ferhat kardeşim benimde sag bacaktan problemim var aynı senin gibi kısalık zayıflık ve güçsüzlük var.dün raporumu aldım doktorun söylediği gaz pedalını sola alacağız araçta ve otomatik araç kullanacağım.benim yüzde 42 raporum var.25 yıldır her nekadar manuel araç kullanıyor olsamda.bende otomatik araç kullanıcam inş.sanada böyle bir rapor verirler diye düşünüyorum.diger bacağında bir sorun yoktur umarım.sıkıntı olacağını sanmam.

bir de benim b sınıf ehliyetim var.onuda h sınıf ile değiştireceğim.ceşitli yorumlar okudum işte tekrar direksiyon sınavına girilecekmiş. ilk yardım sınavına girilecekmiş diye
ben sürücü kursu ile görüştüm raporum var dedim ehliyetim b sınıfı bunu h sınıfı ile değiştirmek istiyorum dedim ne yapmam gerektiğini sordum.bana direkt olarak trafik şubeye gidip oradan değiştirebileceğimi söylediler.
sizin de böyle bir durumunuz varsa diye bilgi amaçlı yazdım.

saglıkla esenlikle kalın

Normal sağlık raporu aldım sıkıntı çıkarmı

Merhaba arkadaşlar benim sağ ayak femur başında sıkıntı var ve sağ bacağım 9 10 cm kısa diğer bacağıma göre ehliyet almak icin aile hekimine gittim sevk beklerken normal sağlık raporunu verdi şimdi kursa yazılacağım bir sıkıntı sorun çıkarmı

Ferhat1907

10 cm kısalık için kısıtlama kodları içeren B sınıfı ehliyet verilmeli. Aile hekiminin uzman hekime, oranın da il sağlık komisyonuna sevk etmesi lazım. Ancak bu rapor süreci sonunda alınan rapor araç alımında işe yarar.

Bir hareket kısıtlılığı varsa ver rapor dediğim gibi alınmazsa, sürücü kursundan sonra emniyet'ten ehliyet alırken sorun olma ihtimali oldukça yüksektir.

Üst Alt