Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ bacağımda çok az bir kısalık var. Motor ehliyeti alabilir miyim?

Can3551

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sağ bacağımda çok az bazen yorulunca yürüyüş bozukluğu yapan kısalık var ne kadar bilmiyorum ama çok az motor ehliyeti alabilir miyim biliyor musunuz ?

bilgi için teşekkürler araba ehliyetince nasıl bir durumla karşılaşabilirim biliyormusunuz acaba ?

Can3551

Araç alımında manuel vitesli aracı özel donanım olmadan süremeyeceğinize dair bir değerlendirme olursa özel donanım şartlı ehliyet raporu verilir. Buna uygun engelli sağlık kurulu raporu da lırsanız araç alımında özel donanımla vergi avantajından yararlanabilirsiniz. Ama bu olduğunda motor sürmenize mani olacak kodlar eklenir. Bir bakıma, ya motor ya özel donanımlı araç ikilemi ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Fakat bu araba sürmeme engel olmuyor ki ben normal ehliyet almak istiyorum yani bu benim hakkım değilmi araba kullanabiliyorum zaten ben

Can3551

Araba alabilirsiniz. Sadece, araç alımında vergi avantajından yararlanmak için manuel vitesli aracı özel donanım olmadan kullanamayacak olmanız gerek. Bu kısıtlılık yoksa, evet, sıradan B sınıfı ehliyet alabilirsiniz ve tüm araçları kullanabilirsiniz, ama araç alımında ötv-mtv istisnasından yararlanamazsınız.

Ben ötv-mtv istisnasından yararlanmak istemiyorum bu özel ehliyet kullanımına girip girmemenin kriteri nedir neye göre karar veriliyor ?

Can3551

sürücü yönetmeliği belirleyicidir. Sizin durumunuzda özellikle manuel vitesli aracı özel donanım olmadan kullanamayacak olan kişilere B-engelli (sınırlama kodları içeren) ehliyet verilir.

Üst Alt