Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ bacağımda aksama var. B sınıfı ehliyetim mevcut. Araç ve ehliyet alımı..?

anilbet

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Değerli arkadaşlar, bilginize, ilginize, teşekkür ediyorum.Şu konularda aydınlanmak istiyorum.Yardımcı olursanız müteşekkir kalacağım.
1- Çift taraflı doğuştan kalça çıkığım var ve sağ bacakta %20 incelme, 3 cm kısalık var.Hafif sekerek yürüyorum.
2- Normal otomatik vites aracım var, kullanıyorum , lakin zorlanıyorum.B sınıfı ehliyetim var ne yapmalıyım?
3-Öğretmenim, alacağım sağlık kurulu raporunun memuriyetimle alakalı nasıl bir etkisi olur?
4-ÖTV indirimli araç alabilir miyim?
5-Engelli raporunun avantaj ve dezavantajları nelerdir?
Tekrar teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
anilbet

Rapor alıp emniyete giderek ehliyetinize araç kullanırken ne tür şartlara uymanız gerektiğine dair kod ekleteceksiniz: http://www.engelliler.biz/forum/oze...cinde-ve-b-sinifi-ehliyetle-degistirecek.html

Alacağınız raporun memuriyetinize hiç bir etkisi olmayacak

"Özel donanımlı araç kullanır" ibareli rapor alırsanız, evet, araç alımında da ötv-mtv indiriminden yararlanabilirsiniz.

Eğer sakatlık oranı cetve'line göre % 40 ve üzeri rapor alırsanız, engelli statüsüne geçip emeklilk vb. haklardan yararlanabilirsiniz

Üst Alt