sağ alt extrem polio sekeliyim.uzun yürüme cihazı kullanıyorum.özür oranım %42.Yeni bir arac almak istiyorum.Ama ehliyeti yenilemem gerektiği söylendi.2005 ten beri ehliyetim var.2006 ve 2011 de aldığım araçlarda solda gaz pedali ek yapılmış otomatik vites araçlardı..2015 te çıkan yasa ile arabanın teknik donanımında hiç bir değişiklik yapılmadığından eşimde kullanabilir diye ruhsata işlediler.Hangi kodların yazılması gerekir.Bu kodlardan biri yanlış yazılır eşim kullanamaz diye çok korkuyorum.gözlüğümde var.
aile hekimi beni yalnız ortopediye sevk etti .Göze sevk etmedi.ortopedi de sadece sağ ayak polio sekeli uzun yürüme cihazı kullanıyor diye yazdı.Başka bir şey yazmalı mı . Özel donanımlı otomatik vites araç kullanabilir gibi.....cok acil lütfen cevap yazabilir misiniz.
aile hekimi beni yalnız ortopediye sevk etti .Göze sevk etmedi.ortopedi de sadece sağ ayak polio sekeli uzun yürüme cihazı kullanıyor diye yazdı.Başka bir şey yazmalı mı . Özel donanımlı otomatik vites araç kullanabilir gibi.....cok acil lütfen cevap yazabilir misiniz.