Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ ayak polio sekeli. ÖTV'den muaf otomatik vitesli araç alabilir miyim?

hascan01

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Değerli arkadaşlarım
Ben de sağ polio sekeli var. H sınıfı ehliyetim var.İlk defa ötv indirimi ile otomobil almayı düşünüyorum ancak otomobili eşimin mutlaka kullanması gerekecek. Bu nedenle otomatik vites araç kullanabilir raporu alırsam ayrıyeten ehliyetime işletirsem özel bir tertibat olmaksızın sadece otomatik vitesli aracı ötv siz alabilir miyim? Lütfen bu konuda deneyimi bilgisi olan arkadaşlar varsa hascan001@gmail.com adresinden ya da 0505 3462134 no lu telefonumla biligilendirirseniz çok memnun olurum..
TEŞEKKÜRLER

otomatik vites araç kullanabilir raporu alırsanız ehliyetnize işletebilirsiniz ancak sol ayağında rahatsızlığı olanlara veriyorlar sanırım

özel donanımlı olmak zorunda aracınız, ve bu aracı sadece siz ve sizinle aynı engele sahip H sınıfı ehliyeti olan kişiler kullanabilir. Başka kimse kullanamaz.

Ben üyeniz 'hascan01' ..
Sağ polio sekeli engelliyim.H sınıfı ehliyetim var, ama ehliyet sonrası ne oto aldım ne de sürdüm.. Evliyim iki küçük evladımız var. Bütün işlere eşim koşturuyor.Ülkemizde geçmişte engelliler ya da onu istismar eden insanlar yüzünden bizlere tanınan haklar bugün epey kısıtlanmış. Yani bir engelli olarak benim eşim benim otomu kullanabilmeli. Bu bizim için çok önemli! Ya da (Başka otoları olmamak şartı da olsun) engelinin eşi de ötv indiriminden faydalanbilmeli.. Bu konuda sizler ve diğer engelli dernek ve kurumları ne gibi çalışmalar yaptınız? Devletin cevabı nedir bu konuda?

sağ polio sekeli olarak ehliyetime ' otomatik vites kullanabilir ' ibsresi eklersem ötvsiz , tertibatsız sadece otomatik vitesli araç alabilir miyim?

İlginize şimdiden çok teşekkür ederim .. Saygılar..

Üst Alt