Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ ayak polio sekeli. Ehliyetimde ibare yok. Otomatik vitesli araçları..?

sabribey18

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Benimde H sınıfı ehliyetim var ehliyeti alırken raporta özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi vardı ancak ehliyetimde herhangi bir şey belirtilmemiş bu nedenle otomatik vitesli araçları rahatlıklar kullanabiliyorum sağ ayak orta derece polio sekeli bu durumda kendi otomatik aracımda h sınıfı ehliyetimle kullanabilir miyim kullanamadığım takdirde neler yapmam lazım yardımcı olabilir misiniz

teşekkürler.

sadece özel tertibatlı araç kullanabilirsiniz. ruhsatta sizin durumunuza ilişkjin ibare olması gerekiyor.. Sizin aracınız veya sizinle aynı durumda bir başkasının aracıda olabilir lakin sizinle aynı derecede engeli olması gerekiyor..

Raporunuzla Emniyet'e gidip dosyanıza ve ehliyetinize özel donanımlı araç ibaresini eklettirmelisiniz.

UnFeeLinq;

eyüp ; benim hem sağ hem sol ayağımda rahatsızlık var ayak bileklerimi hareket ettiremiyorum fakat yürüyebiliyorum manuel vites araba dahi kullanmışlığım var pedallara basabiliyorum otomatik vites kullanmamda ne gibi zorluklar olabilir ehliyet kursuna gidip h sınıfı ehliyet almayı planlıyorum

anladım kardeşim peki şu an mevcutta olan raporum dışında ehliyet için ayrı rapor mu almam gerekiyor

Nostradamus;
Raporunuzda araç ve ehliyete dair ibare yoksa yeniden almalısınız, ve süreklide olsa raporunuz 1 yıl içerisinde ehliyet işlemlerinizi tamamlamalısınız. Yoksa yine yeniden yeni rapor isterler sizden. :)

Üst Alt