Merhabalar herkese. Benim sağ ayak dizaltı protez mevcut. 2010da ehliyet kursumda otomatik vites araçla öğrenim gördüm sınava girdim ve ehliyet almaya hak kazandım. O dönemler araba alacak durumum yoktu ve engellilere araba kiralama olanaklarını karışyırırken sol ayaktan engelli olanların otomatik vitesli araç kullanabilir yazısı ekletip tüm oto vites araçları kullanabileceğini gördüm. Emniyette ilgili memura bir ayağımdan sakat olduğumu oto vitesli araçla eğitim görüp ehliyet almaya hak kazandığımı söyledim. Bana dosyamdan raporumu verdi ve doktoruma gidip oto vitesli araç kullanabilir yazısı ekletmemi söyledi. Tabi sağ sol ayak davası için doktor sorun yaratabilir düşüncesi ile polisten siz bi kağıda not düşer misiniz doktor bey değiştirmeyebilir sizden geldiğim anlaşılsın dedim. Yazdı ve doktora gittim. Doktor senin sağ ayağın engelli ama olmaz dedi. Bende oto vitesli araçta eğitim gördüğümü, polise bunu söylediğimi ve ordan yazıyla geldiğimi söyleyip kağıdı verdim. Rapora ekledi ve o şekilde çıkardım ehliyeti. Şimdiye kadar kiralım ve yakınlarımın arabalarını kullandım, kontrol noktalarına geçtim vs sorun çıkmadı. Çok şükür bir kaza da gelmedi başıma ve rahat şekilde kullanıyorum. Şimdi kendi arabamı almayı düşünüyorum yakında ama heyetten araba için yeniden rapor almam gerekiyor.
1-Acaba sağ ayağı engelli olan birine arabada techizat isterler mi?
2- Ne şekil bir yapı olur? Çünkü ben arabayı deforme etmek istemiyorum.
3-Ehliyetim bu şekilde ve hep kullandım deyip otp vites raporu alabilir miyim?
4- Ötv indirimi için fiziksel engelin ne olduğu raporda belirtiliyor mu? Eğer sağ ayak engelli oto vites araç kullanabilir raporu alırsam bu rapor gideceği ilgili kurumda sıkıntı yaratır mı?
5- Veya özel tertipli araba raporu alır arabayı da o şekilde ruhsatlı alırsam ehliyetim sıkıntı yaratır mı acaba?
Biraz uzun yazdım ama ilgili konuda bilgisi olanlar yorumlarla aydınlayırsa sevinirim.
Başka bir konu açmadan da şunu da sormak istiyorum. Aşağıdaki resimde yer alan bir arabada hangi ücretleri öderim? Kalem kalem belirtildiği için volkswagenden alıntı yaptım.

1-Acaba sağ ayağı engelli olan birine arabada techizat isterler mi?
2- Ne şekil bir yapı olur? Çünkü ben arabayı deforme etmek istemiyorum.
3-Ehliyetim bu şekilde ve hep kullandım deyip otp vites raporu alabilir miyim?
4- Ötv indirimi için fiziksel engelin ne olduğu raporda belirtiliyor mu? Eğer sağ ayak engelli oto vites araç kullanabilir raporu alırsam bu rapor gideceği ilgili kurumda sıkıntı yaratır mı?
5- Veya özel tertipli araba raporu alır arabayı da o şekilde ruhsatlı alırsam ehliyetim sıkıntı yaratır mı acaba?
Biraz uzun yazdım ama ilgili konuda bilgisi olanlar yorumlarla aydınlayırsa sevinirim.
Başka bir konu açmadan da şunu da sormak istiyorum. Aşağıdaki resimde yer alan bir arabada hangi ücretleri öderim? Kalem kalem belirtildiği için volkswagenden alıntı yaptım.