Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ ayak engeli için özel tertibat nasıl olmalı? Nerede yaptırabilirim?

elvismail

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
2
Merhaba sağ ayaktan engelim için yaptırmam gereken tertibat nasıl olmalı ? elden gaz fren tertibatı var sanırım...
Bir de sol ayak kullanılarak otomatik sürülebilir mi bunun için de tertibat varmış diye duydum konu hakkında bilgisi olan veya aynı durumda araç kullananların tecrübelerinden faydalanmak isterim ...

Konu hakkinda bilgilendirilirsek sevinirim...Ayni sorun bende de mevcut...Sag ayagimda sorun var sol ayagimla otomatik vites kullanabilirmiyim veya Diger otomatik vitesli araclari kullanirsam bir sorun olur mu ? Ayrica H sinifi ehliyetim var Ozel tertibatli otomobil yaziyor...

@elvismail

Aslinda aparattan cok merak ettigim konu H sinifi ehliyetimle otomatik vitesli araclari kullanabilirmiyim ?

Evet, iki seçenek var. En kullanışlısı gaz pedalı sol tarafa da taşınan otomatik vitesli sistem. Çok basit ve güvenlidir. Sayar otomotiv'den güvenle alabilirsiniz.

Evet arkadaşlarım, Ben sağ ayaktan engelliyim, üç ay önce otomatik vites araç aldım, raporumda elden tertibatlı yazıyordu, bu nedenle ben sağ elden tertibat yaptırdım,
aracım muayeneye gidip geldikten sonra ekstra dan bir yukarıda bahs ettiğim "U" şeklinde gaz tertibatını sol ayak tarafına da aldırdım,
yani kısacası iki seçenek var hem sağ elden tertibat ve hem de sağda ki gaz pedalına "U" şeklinde bir aparatla gaz pedalı sol tarafa alınıyor.
NOT: İstanbul'dan SAYAR OTOMOTİV, Halis Bey

OturanBoğa;
Teşekkürler cevap için ...

Çapa63;
Sol ayak kontrolünde sıkıntı yaşıyor musunuz ?

sevgili arkadaşlar ben sağ ayak dizüstü amputeyim kullandığım aracı ATA hyundai dan aldım tertibatı onaylanmasını kendileri halletti arabam soldan gazlı ve otomatik vites çok basit tertibatlı ama çok kullanışlı tavsiye ederim.acil durumlarda tertibatı paspasın altına kapatıp eşim kullanabilecek şekilde

sol ayakla ilk gün biraz alışma sıkıntısı yaşadım ama sonradan sıkıntı yaşamadım,insan çok çabuk adapte oluyor

ismail kardeş bir sıkıntın olursa özelden yazabilirsin ergeç dönerim sana.birbirimizi en iyi biz anlarız.

Merhaba..
Web sitemizde bu tertibatın resmi var bakıp inceleyebilirsiniz..?
Google'dan sayaroto yazın karşınıza tertibat resimleri çıkacaktır..
Sol ayakla kullanılan gaz pedalı ilave edilir ve otomatik vitesliler için..
Ayrıca bu tertibatı kullanma ihtiyacı yoksa veya sağlam biri tarafından kullanılacaksa
bu tertibatı paspasın altına yatırabiliyorsunuz..
Yani portatiftir..
Araca zarar vermeden ve delinmeden takılır..

peki raporumuzda özel donanımlı araç kullanabilir yazıyorsa, sol ayakla kullanılan gaz pedalı tertibatını taktırmak sıkıntı oluşturmaz mı? yani yasal mıdır?

Bilakis eğer sağ ayak engelliyseniz ve araç otomatik vitesli olup
sol ayakla kullanılan gaz pedalı tertibatı takılır vede yasaldır..
Yasal olmasa muafiyet alınmaz...

elvismail;
Çapa63;

elvismail arkadışm, sol ayak kontrolünde bir sıkıntı yaşamıyorum, ancak bazı arkadaşların sol ayakları refleks olarak zayıf ise ona bir şey söyleyemem.

halis sayar;

Halis Sayar abimin dediği gibi, sağ ayak engelliyseniz ve araç otomatik vites olup, sol ayak tertibatı da projeden geçiyor,
Ayrıca, benim yukarıda bahs ettiğim gibi bahse konu tertibatları gidip yerinde de inceliyebilirsiniz, raporunuza göre mevcut bir çok tertibat çeşitleri var.

peki düz vites ve sağ ayak sıkıntılı ise nasıl bir tertibat önerirsiniz en rahat kullanabilir olması açısından?

buyrun kardeşim profil resmime atabildim hız pedalini sağdan sola veriyor araca hiçbir zararı yok. İlk benimkinde denendi ve çok başarılı bir proje. Sayar otodan aldım çok rahatım.

benimde sağ ayak polio sekel otomatik aracım zaten kullanmamda bir sorun yok .

elden tertibat yaptırmayın aracın hem görselliğini bozuyorlar hemde fonksiyonlu bişi olmuyor sıradan saçma bir tertibat yapıyorlar ilk aracımda yaşamıştım ...
ikinci aracımda daha bilinçli olarak yapan usta ile ve proje çizen mühendisle kendim görüştüm soldan gaz yaptılar mandallı kullanmıyorum ve görünmüyor bile aracıma hiç zarar verilmedi ...

Liljan hanım, benimde sağ ayak poli sekeli ve aracım otomatik vites, sağ elden tertibatlı,
sizin yukarıda bahs ettiğiniz soldan gaz (mandallı) nasıl yapılmış? konuyu biraz daha detaylı anlatabilirmisiniz, ayrıca
Resimleri var mı? resimleri bizimle paylaşabilirseniz çok sevinirim.
Not: Soldan gaz (mandallı) tertibatın resimleri var ise e-postama resimleri gönderebilirseniz çok sevinirim. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
e-mail: mparlak7063@mynet.com

projenin bir örneği dosyamda var ise size taratıp atarım , ayrıca resimde çekip atabilirim faydası olabilir ...
ilk aracımda tertibatı elden yapılmıştı saçma sapan paslı demirden yapılı bir tertibattı
ikinci aracımda daha tecrube edindim ve yapan usta ile defalarca görüştüm arabam zarar görmedi..
arabam triptonik sola yani frenin yanına gaz eklendi ve mandallı kaldırıyorum yerinde duruyor kullanmadığım için görünmüyor bile banada sürüşte engel olmuyor görünmesi sorun değil zaten de sürüşte engel olmuyor ...
ama ilk aracımdaki tertibat sağ dizime sürtüyordu ve koltuğu ileri geri itemiyordum

Liljan hanım teşekkür ederim, aynen konuya değindiğiniz gibi benim de tertibatım sağ ayağıma yani dizime değiyor ayağımı ne kadar sol tarafa ya da yana kaydırırsam kaydırayam sonuç aynı tertibat dizime değiyor bu yetmemiş gibi bir de tertibatımı fazla geriye çekemiyorum koltuğa değdiğinden dolayı, ve sürücü koltuğunu ileri geri itemiyorum,
sizin yaptığınız projeyi ve resimleri çekip yollarsanız çok sevinirim. İlginiz için şimdiden teşekkür ediyorum.

arkadaşşlar konu ile beni de bilgilendirirseniz sevinirimm sola kaydırılmış mı daha iyi

sola alınmış daha iyi sağ ayağını bükemiyorsan sola alınmış gaz pedalı gerekli..bende aynı durumdayım:)

dönsel hanım, engellinize göre değişiyor, eyer ki sizin engelliniz sağ ayaktan ise benim size tavsiye edeğeceğim sol tarafa alınmış gaz tertibatı daha kullanışlı olur diye düşüniyorum.
Yine de bu tür tertibatı kullanan arkadaşlar sizi bilgilendirirse daha doğru olur...

Çapa63;
tşk ederim evet bilgi verirlerse haha iyi

Benim raporumda elden tertibatlı yazıyordu, bu nedenle ben sağ elden tertibat yaptırdım,
aracım muayeneye gidip geldikten sonra ekstra dan bir yukarıda bahs ettiğim "U" şeklinde gaz tertibatını sol ayak tarafına da aldırdım,
yani kısacası benim kendi aracımda iki seçenek var hem sağ elden tertibat ve hem de sağda ki gaz pedalına "U" şeklinde bir aparatla gaz pedalını sol tarafa almışım. Her ikisini de kullanıyorum.

MERHABA ARKADAŞLAR bende aynı sıkıntıyı yaşayanlardanım, benim engelim ayak bileklerinden sağ tamamen oynatamıyorum sol da kısıtlı o bakımdan bu formu okumadan önce hep elden tertibat yaptırmayı düşünüyordum, elden tertibatlının bu kadar sorun yarata bileceğini düşünmüyordum ama şimdi sol gaz ile kontrol edebilirmiyim diye düşünür oldum, gerektiğinde düz vites arabayı 9 senedir rahatça kullanabiliyorum ama trafik yakalarsa çok canımı yakar :) neyse sıfır araba alma niyetim seneye bu zamanlara tekabül ediyor ozamana kadar daha detaylı araştırmak lazım, liljan hanım rica etsem banada eski ve yeni aracın tertibat resimleri varsa gönderirseniz baya fikir sahibi olurum . saygılarımla...

acıl durumlarda sag pedalı kacırıp yere bastıgınız anda hangısı daha ıyıymış anlarsınız:cool:

bu tertibatlı hali aracımın en soldaki gaz ilave edildi ..

bu resimde tertibatın mandalını kaldırınca yukarda duruyor ..
benim aracım triptonik yani ben otomatik kullanıyorum zaten sorun yok bu yüzden tertibatın bana engel olmayacak şekilde olması için araştırma yapıp bunu buldum ...

Liljan hanım bu paylaşmış olduğunuz bu resimler için size teşekkür ediyorum,
benim aracım da triptonik ancak ya elden gaz tertibatını kullanmalıyım, ki şu andaki aracımda elden gaz tertibatı kullanıyorum.
ancak bu resimde paylaştığın mandallı tertibat, benim yaptırdığım U şeklinde ki yani "gaz pedalını sola alma" tertibattan daha kullanışlı ve daha güzel olmuş.
Peki bunu nerede ve kime yaptırdınız, ayrıca araçta delme veya kaynak yapılarak mı yaptırdınız. bunları da bizimle paylaşırsanız çok sevinirim. İlginiz için size şimdiden teşekkür ediyorum.

tlf dosyama bakıcam varsa size varsa mutlaka ulaştırıcam ...
yoksa bile bayiiden alabilirim onların anlaşması var

İlginiz için teşekkür ediyorum Liljan hanım, tertibat hakkında ki bilgileri, telefon no'ları, adresi vb.gibi bilgileri
e-mail adresim: mparlak7063@mynet.com adresime de gönderebilirsiniz.
Not.Ben İstanbul'da ikamet ediyorum, ayrıca söz konusu tertibatı İstanbul'da mı yaptırdınız.

İzmir de yaptırdım ...
resimleri e-mail adresinize attım ..

Üst Alt