Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ ayak alt ekstremitede 8 cm kısalık var. Nasıl araç alırım?

63laborant63

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
sağ ayağımda 8 cm kısalık var ve B sınıf ehliyetim var. aynı zamanda memurum. araç almak istiyorum bu konuda yardımcı olabilecek varmı. yürümede çok buyuk sıkıntı yok ayakta incelme de çok az var.

bunun haricinde memurlukta vergilerden muaf olabilirmiyim . ötv den yararlanmak için ne yapmak lazım.

Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi 'den birine başvurup 'özel donanımlı araç kullanır, H sınıfı ehliyet alır' ibareli rapor almalısınız. Bu raporla sürücü kursuna kayıt yaptırıp sadece direksiyon sınavından geçerek B'yi verip H'yi almalısınız.

Memurlukta vergilerden derken, vergi indirimi almak istiyorsanız bu alacağınız rapor % 40'ın üzerinde olursa faydalanırsınız.

Ayrıca: http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

Tablo_3.4.png

özrüm sağ ayakta. bu şekilde ötv den yararlanabilirmiyim. yani hastanede bana bu şekilde rapor verilirmi.

Evet verirler, zaten rapor oranı araç için önemli değil. Özel donanım ibaresi ve H ehliyetle ilgili ibareleri de verirler. Vermedikleri takdirde itiraz etme hakkınız var, ama gerek kalmaz umarım buna.

teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.

KKELEBEKK hanım ben bugun raporu aldım. teşhis : sağ alt ekstremitede 5 cm kısalık + refraksiyon kusuru
gözlüğü ile B sınıfı sürücü olabilir
özel tertibat gerektirmeyen araç kullanabilir yazılmış
kişinin engel oranı % 13
gözlük kullanıyorum bu arada.
nörolojik defiist yok.

engelli aracı alamazsın
vergi indiriminden faydalanamazsın
emlak vergisinden faydalanırsın
düz vites araba kullanabilirsin

mrn kelebek hanım
bi konuda banada yardımcı olmanızı istiyorum lütfen...
benimde sol ayaktan %40 raporum var.vergi dairesi ÖTV indiriminden faydalanamıcamı söylüyorlar.acaba ne yapmam lazım.

ötv indiriminde raporun yüzdesinin bir önemi yok . h sınıfı ehliyetiniz olacak birde otomatik vites araba kullanır raporunuz olacak . kıssacası raporunuzda h sınıfı ehliyet alır otomatik vites araç kullanır yazacak bu yeterli

saygılar

ehliyet almak için hastaneden yenidenmi rapor alıcaz..H sınıfı ehliyet ve otomatik araç kullanır diye ozamanmı yazacak..
verdiginiz bilgiler için teşekkürler.

Üst Alt