Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ ayağından engelli eşim adına ÖTV indirimli araç alabilir miyiz?

EAL

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
BEN VE EŞİM ENGELLİYİZ

Eşim sağ ayağından engelli bir insan, ve otomatik vitesli aracımızı herhangi bir tertibata gerek duymadan sol ayağıyla kullanabilmekte ve ehliyet için rapor almaya gittiğimizde dooktora bu konuyu anlattık ve otomatik vites araç kullanabileceği konusunda doktor uygun görerek rapor verdi ve hem yazılı hem uygulamalı sınavı geçerek h sınıfı sürücü olur otomatik vitesli araç kullanır ibareli ehliyetini aldık sorum şu : sağ ayak tan engelli olan eşime özel tertibatlın araç kullanır şeklinde h sınıfı ehliyet alsaydık sıfır araç alımında ötv indirimşnden yararlanabilecektik fakat eşim sol ayağıyla gayet rahat kullanabildiği için hem rapor veren doktor hem uygulamalı sınavı yapan sınav heeyetide gayet rahat kullandığını görerek ehliyeti aldık eşim bu ehliyetiyle ötv indiriminden yararlanabilirmi . teşekkür ederim ..

arkadaşım son çıkan kanuna göre sol ayağından engelli olanlarada otomatik vites araç alımında vergi indirimi var , benim sorumu anlamamışsın sen ...... eğer eşim sol ayağında endelli olupta otomatik vites araç kullarnır ibareli ehliyeti olsaydı indirimden yaralanıyorduk .....ve eğer eşime özel tertibatlı araç kullanır ibareli ehliyet alsaydıkta indirimden yararlanıyorduk ama biz sağğ tarafın engeline otomatik vites araç kullanır ibareli ehliyet aldık ...........

Bende yararlanamayacağını söyledim özetle, sizinde söylediğiniz gibi sol ayağından olsaydı yararlanabilirdiniz. Sağ ayağından olduğu için raporunda özel donanımlı araç ibaresinin olması şart..

Üst Alt