Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ ayağından engelli babamın aracını ben de kullanabilir miyim?

Ahmetertekin

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar belki emsal bir cok konu var fakat arastiricak vaktim yok . Konumuz su arkadaslar babam yuzde 40 sag bacagimdan engeli var benim b sinifi ehliyetim var aracta sadece firen biraz sola alinicak bu araci ben oglu olarak kullanabilirmiyim lutfen bilgi sahibi olan bir arkadas bilgilendirebilirmi ? Alinicak arac otomatik vites

kullanamasın % 90 raporu olsa kullana bilirdiniz

Ozel bir tertibat olmuyan otomatik vites araclari kullanabilicegime dair vi duyum almistim fakat yanlismi anladim

ötv istisnalı degilse kulana bilirsiniz öbürtürlü kulandırmazlar

Eğer araçta herhangi bir tertibat yapılmışsa o araç babanıza mahkum edilmiş durumda maalesef... Devlet engelsiz olduğunuz için o aracı süremeyeceğinizi söylüyor, ancak sizde (umarım öyle bir şey olmaz) sağ bacağınızdan engelli hale gelirseniz aracı sürebilme kabiliyetine erişiyorsunuz... :)

Araca hehangi bir ozel tertibat yapilmamasi durumuda var yani engel cok agir olmadigi icin oyomatik vitesi rahatlikla kullanabilir bu durumda otomatik vites tertibatsiz bir araci kullanmamda bir sikinti varmidir ve firen ve gazin biraz sol tarafa kaydirilmasi ozel tertibatmidir . Aracda engelli plakasi olmuyucak ozel bir tertibat olmadan alinan otomatik vites araci kullanabiliyorum sanirim ama daha iyi bilen arkadaslar aydinlatabilirse sevinirim yorum yapan arkadaslara tesekkur ederim

araçlarda engeli plaka kalktı zaten ötv istisnalı aracı kesinlikle kulanamazsınız rapor oranı 90 olmadıgı için

ahmet
özel tertibat gerektirmeyen sadece otomatik vites arabaları ötv istisnalı olarak sadece sol ayak veya bacaktan engelli olanlar kullanabilirler.
sağ ayaktan engelli birisi mutlaka özel tertibatlı araç kullanmak zorundadır, eğer ötv istisnalı araç almak istiyorsanız özel tertibat taktırmak zorunda babanız ve bu alacağı arabayı sadece kendisi kullanabilir.sen kullanamazsın.

Üst Alt