Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ ayağımdan engelliyim. H sınıfı ehliyet alırsam diğer araçları kullanamaz mıyım?

Ahmettosun

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba sağ ayak bileğimde dondurulma operasyonu geçirdim 90 derece sabitlendi doktorumun demesine göre engelli aracı alabiliyormuşum bunun için cerrahpaşaya başvurdum bana verilen bilgi şuan b sınıfı ehliyetim h sınıfı olacakmış ondan sonra araç talep edebiliyormuşum asıl sorum benim biri ticari diğeri binek 2 aracım zaten var şimdi ben bu aracıda alırsam sadece onumu kullanacağım ve benden başkası kullanabilecek mi sadece onu kullanırsam diğer araçlarım ne olacak ? Şimdiden teşekkürler

Sadece donanımlı araçları kullanabilirsiniz, sizin aracınızıda aynı engele sahip olup H sınıfı ehliyeti olan kişiler dışında kimse kullanamaz...

ayrıca ticari araçta kullanamazsınız b ve ticari ehliyetiniz iptal olur

selamlar benimde arkadaşlar ömür boyu sürekli %47 lik raporum var bunun %8 sağ ayak bileğimdeki kısıtlılık nedeniyle ben bu raporla h sınıfı ehliyet için başvurup sonrada araç için başvurabiliyormuyum..tşk ler

ozi09, evet alabilirsiniz. 'özel donanımlı araç kullanır, H sınıfı ehliyet alır' ibaresi olmalı raporunuzda, yoksa yeniden rapor almalısınız, o raporla H sınıfı ehliyet aldıktan sonra aracı alırsınız.
dikkat etmeniz gereken sürücü kursuyla rapor alacağınız il aynı olmalı,
bir de, raporu aldıktan sonra 1 yıliçerisinde ehliyet işlemlerini tamamlamalısınız...

kkelebekk tşk ederim yanıtın için o zaman bi soru daha şimdi benim raporum 3 branştan alınmış bir rapor tüm raporumu yeniden almalıyım yoksa sadece ortopediden alacağım raporla h sınıfla araç kullanır yada otomatık araç kullanır yazması yeterlimi yane %8 lik bir rapor bu konuda yardımcımı yoksa %40 üstüne çıkan raporda ortopedidemi olmalı? analatabildimmi

merhabalar..yok sadece araç için ortepediden %8 oranımı araç için alacağım raporda yazdırmam yeterlimi yoksa diğer hastalıklardandamı kontrolden geçmem gerekiyor. otomatik araç yada h sınıfı ehliyet için. çünkü ömür boyu geçerli %47 lik raporum var bunun %8 ortepedi..

Sadece hareket kısıtlılığına dair tanı ve ibare olması yeterli.

Üst Alt