Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ ayağımdan engelliyim. Ehliyetimi yenileyip araba alabilir miyim?

Ugursamii

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
sağ ayağımdan büyük bir ameliyat geçirmişliğim var ama bacağım yerinde duruyor ve platin takılı rahatsızlandığım dönemde b ehliyetine başvurmuş ve ve ehliyetimi almışmtım şimdi ötv indiriminden yararlanmak istiyorum acaba %90 rapor alırsam sağ ayağımda önceden sıkıntı yaşadığım için işim zorlaşırmı yoksa h ehliyete mi çevirmem gerek

Ugursamii

Sağ ayağınızdaki kısıtlılık manuel vitesli araç sürmenize mani olacak düzeyde mi?

hayır araç kullanabiliyorum manuel veya otomatik farketmiyor

%90 almanız zor gibi şayet başka engeliniz yoksa.. %90 rapor alırsanız aracı siz kullanamazsınız önceden aldıgınız B ehliyeti yeni kodlu engelli ehliyete dönüştürmek için izlenecek yol , aile hekimi > hastaneye uzman doktor sevki, muayanesi >il saglık kurulu heyeti raporu >emniyet ...ötv muafiyeti için devlet hastanesinden engelli saglık raporunda tertibatlı araç kullanabilir ibaresi olmak şartıyla rapor gerekli

yalnız benim ortopedik engelim kanserden kaynaklı yani kanser oldum ve halen tedavi görmekteyim onkoloji takibindeyim ve akciğer ameliyatı oldum %90 rahat alırım diye düşünüyüroum 2 sene yakaın yürüyemedim Allaha şükür şuan iyiyim ama böyle bi durum varsa yararlanmak istiyorum

Ugursamii

%90 oranlı rapor alabilirseniz, evet, ötv-mtv istisnalı araç alıp B sınıfı ehliyetinizle kullanabilirsiniz.
Yalnız, araç alırken ehliyetinizin olduğunu ve kendinizin kullanacağını beyan etmeyin. Öyle yaparsanız, %90 raporlu kişi araç süremez derler ve sıkıntı yaşarsınız.

Ama tedavi edilmiş kanser için sakatlık oranı cetveli'ne göre %90 oranlı rapor alabilmenizin çok mümkün olmadığını da söyleyeyim.

teşekkürler ama benim hastalığım şuan akciğerime atmiş durumda yani birisi bitti ve diğeri başladı işin aslı bu ve hastaneye gidip gelmekte zorluk çekiyorum esenyurttan cerrahpaşa tıpa gitmek heleki istanbul trafiğinde cehennem bilirsiniz sizde belki oyuzden peki 90 raporu alamaz isem h ehliyete çevirmekte sıkıntı yaşarmıyım çünki ehliyetimi hasta bir dönem geçirirken aldım ehliyetime el konur korkusu var bir nevi herahngi bi bir cezası olurmu

Ugursamii

Sürücü yönetmeliği'nde göre sürücü olamaz durumda iseniz, olası bir işleminizde hastaneye sevkiniz istenebilir, ehliyetinize el konulabilir. Bu ille de böyle olur demek değil tabii, ama bir risktir.
Ama zaten manuel vitesli araç kullanabilir durumdaysanız zaten araç alımında vergi avantajından yararlanamazsınız (%90 alamadığınızı varsayarak diyorum). Yani olası bir ehliyet değişimi hiç bir işinize yaramaz.

ozaman ben hiç bir şey söylemeden engelli raporumu alayım %90 olursa ne ala olmaz ise yapıcak bişeyimiz yok demektir

okadar çok araştırdım ki bunları teşekkür ederim cevaplarınız için ama son bişey daha sorucam %90 rapor aldığımda sağ ayağımdan rahatsız olmama rağmen araç alıp sürebilirim değilmi

Ugursamii

Olası bir kontrole kadar kullanabilirsiniz. 5 yıl sonunda zorunlu bir sağlık kontrolü olacak, o zamana kadar sorun yaşanmaz. Ama tabii sürüş güvenliği sorumluluğu sizdedir.

Üst Alt