Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ ayağımdan engelim var. Nasıl bir aracı vergi istisnası ile alabilirim?

Abdullah Kutucu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
iyi günler, ben sakatlik raporu daha yeni aldim, yüzde 84%, ortopedik ve depression.

kendime motorlu arac almak istiyorum, sag ayakta sorunum var, fakat ehliyetim mevcut.

hangi tür araba alabilirim. ve bu raporla ne tür haklarimi var benim,
lütfen aciklarmisiniz. simdiden cok tessekkürler

Raporunuzda 'özel donanımlı araç kullanır, H sınıfı ehliyet alır' ibaresi olması gerekiyor.
Eğer bu ibare varsa raporunuzda ve H sınıfı ehliyetiniz mevcutsa alırsınız.

Ehliyetinizin sınıfı H ise, fakat rapor yoksa bu raporu almalısınız sadece Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden ve ehliyette donanım ibaresi vs. yoksa raporla emniyetten işlettirirsiniz.

Eğer ehliyetinizin sınıfı H değilse, ve raporunuzda bu ibare yoksa,
Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine başvurup önce 'özel donanımlı araç kullanır, H sınıfı ehliyet alır' ibareli rapor almalısınız, daha sonra sürücü kursuna kaydolup sadece direksiyon sınavına girip mevcut ehliyetinizi verip H sınıfı ehliyetinizi almalısınız.

Dikkat edin yeni rapor alacaksanız ve ehliyetinizi değiştirecekseniz sürücü kursu ile rapor alınan ilk aynı olmalıdır ve rapor tarihinden 1 yıl içerisinde H sınıfı ehliyete sahip olmalısınız, daha sonra aracı ne zaman isterseniz alırsınız.

Üst Alt