Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ ayağımdan %40 engelliyim. Aracımı başkası kullanırsa ne olur?

supervisor03

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
iyi günler arkadaşlar.ben sağ ayagımdan dolayı engelliyim fakat çok rahat otomotik vites araç kullanıyorum. benimde h ehliyetim var ve üzerinde otomatik vites ve özel tertibatlı araç kullanabilir yazıyo ayrıca raporumda var %40 arporum var.. benim sorum almış olduğum ötv indirimli aracı benim dışımda oğlum kullanırsa ne gibi bir cezai işlem yaparlar. ve kanunda cezası varsa bile uygulamada ceza yiyen birisini tanıyormusunuz.. çünkü bir trafik polisine sorduğumda artık ruhsatlarda ve plakalarda engelli işaretide bulunmadığından çok fazla dikkat çekmeyeceğine o yüzden de daha çok kimin kullandığına değilde evraklarının olup olmadığına baktıklarını söyledi.. kısacası polisin insafına mı kalırız..

yurt dışından getirilmek istenen araç hakkında şöyleki: Engelli Kişilere Tanınan Muafiyetler

Soru: Engelli kişi tarafından bizzat kullanılması gereken araçların başkalarınca da kullanılabilmesi mümkün müdür?
Normal şartlarda bu araçların sadece engelli kişiler tarafından kullanılması şarttır. Ancak, beklenmeyen hal ve mücbir sebeplerin varlığı halinde engelli kişinin araçta bulunması şartı ile başka bir kişi tarafından da kullanılabilir.

yani kanun karşısında açık kapı bırakılmış, diyelim siz engellisiniz oğlunuza verdiniz aracı olaki trafik polisi aracı durdurdu kimin kullandığına baktı diyelim, kolunuzun ağrıdığını söyleyebilirsiniz. Trafik polisinin insafiyetine kalmış fakat cezası 283 tl falan olması lazım... Ben bu sebepten ceza yiyen duymadım.

peki oğlum ayrı bi ile gitti araç ile yanında ben yokum noterden bir vekalet versem onun adına sadece ceza mı yer yoksa arabayı bağlama yetkileri varmı

arkadaşlar şuan ben 2. el bi araçla sadece otomotik vites olması şartıyla h sınıfı ehliyetimle kullanabilirken ve tüm aile fertleride kullanabilirken. yeni sıfır bi araç almak istediğimde özel tertibatlı kullanmak zorunda kalıyorum ne kadar saçma ya eğer ki 2. eli kullanıyorsam sıfırı da aynı şartlarda kullanabilmeliyim amaç burda biz engelli insanlara yardım etmek mi kanunlarla ve prosedürlerle yolumuza engel koymak mı. sol ayak engeli olan kardeşim bundan faydalanırken ve aileside buna yardımcı olabiliyorken neden sağ ayak engeli olan kardeşimiz bir takım kısıtlamalarla mücadele etmek zorunda kalsın..

arkadşlar yanlış biliyorsunuz ben 6 yıldır normal otomotik vitesli aracı ve tertibatsız olarak kullanıyorum ehliyetim de H sınıfı ve ehliyette sadece otomotik vites ve özel tertibatlı araç kullanabilir yazdığı için trafik defalarca çevirdi ve hiç kimsede bişey demedi sıkıntı yok yani ve sağ ayagımda problemimmm sol değil sağ ekstrimde kısalık.. şu günlerde de sıfıt bi araç almak için uğraşıyorum ama özel tertibat taktırmak istemiyorum çünkü böylelikle aile fertleride arabayı kullanabilsin diye..iyi günler.

Tertibat takmıyorsun ama alırken indirim yapıyorlar mı.?

Özel donanım bulunan aracı bu aracı kullanmaya uygun H sınıfı sürücü belgesi olanlardan başka -istisnasız- hiç kimse kullanamaz. Kullanırsa, hem trafik cezası yer, hem de polis memuru zorlasa maliye'Ye bildirir ve daha büyük sorunlara yol açılır.

Onun için, aracı başkasına kullandırtmamakta yarar var. Hele ki araç sahibi araçta değilse...

supervisor03, sağ ayağında kısıtlılık olduğunda özel donanım bulunmayan araç SÜREMEZSİN ve ÖTV-MTV istisnasıyla satın ALAMAZSIN. Almışsın. Ama mevzuata aykırı bir durum. Olası bir kazada casko açısından da sorumluluk açısından da zararlı çıkarsın.

Üst Alt