Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ ayağımda kısalık var. ÖTV indirimli araç alabilir miyim?

sizofren

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
5
Sağ ayakta %40 kısalık var ben araba alsam indirim olurmu ötv kdv indirimi

Bendede aynı sorun vardı sağ ayakta 2 cm kısalık tespit edildi (% 20 oran verdiler). Raporu aldım ehliyete başvurdum.
Şuan araba alabilecek pozisyonda değilim ancak araştırdığım ve burdan arkadaşların söyledikleri kadarıyla ötv siz araç alabiliyoruz.
Kdv indirimi söz konusu değil.Sadece ötv den muaf olabiliyoruz.
Siz önce bir devlet hastanesine başvurup H sınıfı ehliyet almak için rapor almak istediğinizi belirtin.
Ondan sonra ilgili doktor ile görüştüğünüzde (ortopedi, fizik) onlar raporu yazarlar.
Daha sonra heyete girersiniz ordan onay çıkarsa raporu alırsınız ve H sınıfı ehliyet veren bir sürücü kursuna ehliyet başvurusu yaparsınız.
Eğer daha önceden ehliyetiniz varsa sınavlara girmeden sadece direksiyondan geçerek (muhtemelen tertibatlı araba ile)
yeni ehliyetinizi alıp ondan sonra araç alımı işlemine geçersiniz. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

ÖTV siz araç alabilirsiniz.KDV için de mahkeme ye vermeniz gerekir.Araçın sizin ihtiyaçınızı karşıladığını kanıtlarsanız ( Lüksiyet değil Zorunlu ihtiyaç ) o zaman KDV de ödemezsiniz.Tabii mahkeme buna karar veriyor.Engellilerin Eğitim ve İhtiyaçlarını karşılanan ürünlerin KDV si ödenmez. Bu şekilde bi kanun vardı bildiğim kadarıyla

Üst Alt