Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ ayağımda güçsüzlük var. H sınıfı ehliyet ve araba alabilir miyim?

veysel21

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Bülent abi benim H ehliyeti alma durumum varmi?c5-c6 kırığı sag ayakta güçsüzlük rahat yürüyorum geziyorum ama güç kaybı çok olduğu için yürüme bozukluğu var.normal araba kullanabiliyorum ama beni çok zorluyor o yüzden kullanmak istemiyorum bana engelli arabası şart h ehliyeti alabilirmiyim?

Teşekürler

Ben hastaneye H sınıfı ehliyet için başvuru yaptım onu alırsam özel donanımlı araç hakkım oluyor mu?

Raporunuzda özel donanım ibareside olması gerekiyor.

Ben başvuruda sadece H sınıfı ehliyet almak için başvuru yaptım özel donanımlı arabayı doktorlarmi ekleyecek?

"özel donanım" ibaresini heyet rapora ekleyecektir.

%46 ortopedik engelli raporum var H sınıfı ehliyet için başvurdum doktorlar 6 ay sonra tekrar heyete girmemi uygun buldular ne olacak şimdi anlamadım ? ?

trafik kazasında c5 c6 kırılmasından sağ ayağımı kallanmaktan zorlanıyorum kazadan 7 ay sonra %46 süresiz ortopedik engelli raporu aldım kazanın üzerinden 13 ay geçtikten sonra H ehliyeti için başvurdum doktorlar bana bu gibi hastalarda iyileşme durumu olduğu için 6 ay sonra tekrar heyette girmemi söylediler .bu saçmalık değil mi ? 6 aysonra verirlermi?

h ehliyeti ve özel donanimli araç kullanabilir diye rapor aldim ama %20 oran verdiler normalde benim %46 ortopedik raporum var şimdi ne olacak ?

verdiğin bilgilere bakılırsa;
%20 işgücü kaybı raporu
%46 ortopedik engelli raporudur..

Yanı ikisi birbirinden farklıdır. Daha çok İşgücü kaybı raporunuza bakarlar:

Yeni rapor eski raporu hükümsüz kılmaz. Yeni raporla araç/ehliyet işlemlerini görün, bunu ndışındaki haklardan yararlanmak için de eski raporu kullanın.

Üst Alt