Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ ayağımda engelim var ama oran %40'ın altında. Araç alımında ÖTV indirimi..?

aydin05y

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
merhaba. benim sağ ayagımda palio sekeli rahatsızlığı var ameliyat oldum ayak üzerinde 2 tane platin bulunmakta ayak bileğinde hareket yok ve ayak dondurulma sebebiyle biri 41 numara biri 38 numara ve hastaneden 4 5 sene önce verilmiş %9 rapor var. ben bu şekilde ötv den yararlanabilirmiyim.

malesef.yinede %9la şansını denediğin iiçin tebrikler.

Alacağınız raporda doktorun görüşüne bağlı.

%10 la alanlar varmış onlar nasıl alıyo peki? normal araç kullandığım zaman ayagım gaz pedalına güç uygulayamıyo ve uzanmak zorunda kalıyorum hiç yok mu %40 altı alan?

Cloud. birde ÖTV İstisnası Uygulamasının Şartları içerisinde gelir idaresinin yayınladığı ÖTV-2/ 2010-3 sayılı genelgede %90 altı içinde yararlanabileceği bir madde var . sen neye göre malesef dedin ki??

Engeliniz sağ ayak ise rapor vermeye yetkili bir devlet hastahanesinden tertibatlı araç kullanması H sınıfı ehliyet alması uygundur yazan bir rapor alıp ötv den ve mtv den muaf araç alma hakkına sahipsiniz engeliniz ortopedik olduğu için oran önemli değil isterse %1 olsun .
Benimde engelim sağ ayak polio sekel 2 kez araç aldım oran fark etmiyor .

teşekkür ederim cevap için..

bir sorum daha var sizin aldıgınız araç için özel tertibat yapıldı mı? veya bizim rahatsızlığımızdan dolayı otomatik vites araç alma imkanımız var mı:?

arkadaslar kilşileri yanlış yönlendirmeyin alır ..ama önce h ehliyeti alır raporu alacak sonra alacağı raporun oranı hiç önemli değil isterse yüzde bir olsun sonra çok baist

Sağ ayak olduğu için evet tertibatlı kullanmak zorundasınız ,tabi ki benimde rahatsızlığıma uygun tertibat yapıldı .
şayet sol ayakta olsa idi engeliniz o zaman otomatik vites araç kullanır ibareli rapor alabilirdiniz aydin05y

aydin05y
Sağ ayak engelli olarak tertibatsız otomatik vitesli aracı nasıl kullanacaksınız ki? Gaz fren sağda malum.
Heyetde ben sağ ayakla pedallara basabilirim bana otomatik vites yazın gibi bir laf ederseniz otomatiği bırakın asla ötv muafiyeti vermezler, madem sağ ayağını kullanabiliyorsun ne işin var ötv muafiyetiyle derler.
Aparat dediğiniz hepsi sol tarafta ilave pedal eklenmiş olacak o kadar, belli bile değil.

Üst Alt