Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ alt ekstremite kısıtlılığında araç alımı..?

emre2535

Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Mrb bi kaç sorum olacaktı benimde, bende rapor almak için başvurmayı düşünüyorum araba alırken vergiden muaf olmak için sorun su sağ Ayağımda düşüklük var,3 cm kısalık birde diz üstünde platin var vergiden muaf olabilirmiyim acaba ?? Raporumuda izmir 9 Eylül Üniversite'si hastanesinden alacağım yardımcı olursanız sevinirim

Emrebey öncelikle rapor almanız gerekiyor tabi h sınıfı ehliyet alabilir özel tertibatlı araç kullanabilir diye... Ayrıca internete engelliler için vergi rehberi 2013 yazın gelir idaresinin vergi rehberi çıkacaktır orada kimler ÖTV den muaf araç alabilir soruları açıklanmıştır.

teşekkür ederim benim rahatsızlığıma rapor verirlermi bunu merak ediyorum ???

emre2535,
Verirler evet, rapor oranı önemli değil zaten araç almak için % kaç olursa olsun, raporunuzda sadece 'özel donanımlı araç kullanır, H sınıfı ehliyet alır' ibaresi olmalı. bunu da verirler.

cokk tesekkür ederim

sağ sol farkediyormu ?? benimki sağ da

Sağ alt ekstremitede özel donanımlı araç olur, ssol alt ekstremitrede otomatik vitesli araç. Yani ikisi farklı tanımlarla vergi avantajından yararlanır.

benim sorunum sağ bacakta düşük ayak kas incelmesi vs demek istediğim suanda B sınıfı ehliyetim var zaten, cok rahat arac kullanıyorum yasaya göre sağ ayaktaki rahatsızlıklarda özel donalımlı araç diyorlar, bana gerek yok özel donalıma h sınıfı ehliyet alır otomatik vites arac kullanır ibaresini eklerlermi benim amacım zaten, ötv indirimli arac almak

Henüz birka. gün önce yayınlanan ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL TEBLİĞİ'nde işinizi görecek bir madde var:

Öte yandan, manuel vitesli bir taşıtı vites kolunda ve/veya debriyaj pedalında sabitlenmiş özel tertibat yaptırmadan kullanamayacak durumda olan engelliler bakımından, otomatik vitesli taşıtlar, özel tertibatlı taşıt olarak kabul edilir.

Yani, özel donanım olmadan manuel araba kullanamayacağınız, buna karşın otomatik vitesli aracı kullanabileceğiniz yönünde açık bir sağlık kurulu raporu alabilirseniz, H sınıfı ehliyetle ötv istisnalı araç satın alabilirsiniz

Not: Bu yeni bir durum olduğu için hastanede böylesi bir rapor nasıl verirler, bilemiyorum. Uğraşmak lazım

mrb iyi günler h sınıfı ehliyet almak için basvuruda bulundum tek doktor muayene yaptı(norolojı) h sınıfı ehliyet alabilir özel tertibatlı arac kullanabilir ötvden muaftır yazıyor. ama gecerli degil herhalde tek doktorla olacak işmi bu cevaplarınızı bekliyorum

Üst Alt