Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sabıkam var. Bunu yerleştiğim kuruma söylemeli miyim?

talifakumi

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba. 2016/1 Ekpss ile bir belediyeye yerleştim. Henüz evrak istemediler ama, internetten araştırdığım Güvenlik Soruşturması formuna göre mahkumiyetim olup olmadığını işaretlemem gerekiyor. Bundan 5,5 sene önce rahatsızlığımdan kaynaklanan bir adli olay oldu. Hiç mahkumiyetim yok. Bana para cezası da verilmedi. Adli sicil belgesinde de "Adli sicil kaydı yoktur", "Adli sicil arşiv kaydı yoktur" diyor. "Sabıkanız var mı" hanesi her formda yok. Varsa işaretlerim. Ama eğer yoksa yerleştiğim kuruma evrakları teslim ederken sabıkam olduğunu belirtmeli miyim? Beni aydınlatır mısınız? Teşekkürler.

Hem sabikam var diyosun hemde adli sivil kaydimda yok yaziyo diosn kagitta sabikan yok yaziosa nasil sabikali oluyosun

talifakumi hocam ben de geçen sene 1 sene 15 gün yaralamadan 2 ay 15 gün de tehditten ceza aldım. ilk cezam olduğu için hükmün okunmasını geri ertelediler. 5 sene içinde herhangi bir suç işlemezsen sorun olmaz dediler. pazartesi günü adli sicil kaydımı atandığım yere verdim. verdiğim kağıtta adli sicil kaydı ve adli sicil arsiv kaydı bulunmamaktadır yazıyordu sorun olmadı. içini rahat tut kimseye bişey söylemene gerek yok

Son düzenleme:
Sizin yanlisiniz var bes yil cezayi takip karari verildiyse adli sicil kaydi var yazar ama adli sicil arsiv kaydi yok yazar.

Adli sicil arsiv kaydi yok yazar sadece

Hayir sanmiyorum degisio galiba bende cok net bilmiorm acikcasi sadece burada arkadas sabika kaydim var dio bunu neye dayanarak soyluyo cunku kendi hem sabikasi oldugunu hemde resmi olarak sabikasinin bulunmadigini soyluyr

Belli bir süreden sonra hafif suçlar silinir diye biliyorum, detaylı araştırmada çıkar . 3 sene diye biliyorum ama yanlışta olabilirim .

Benimde bir arşiv olmak üzere 2 adli sicilim daha var. Biri tehdit hakaret 6 ay ertelenmiş ceza gözüküyor 2007 de almışım 2012 de bitmiş duruyor hala. Diğeri basit yaralama ondan da ceza almadım.

Kuruma söyledim mahkeme dosyalarınıda getir dediler. Acaba bişey sorun cıkar mı hic bi fikrim yok. Gireceğim kurum MEB bilgisi olan var mı ?

İnternetten yaptığım araştırmaya göre bu tür suçların 5 yıl sonucunda sicil kaydından silindiği yazıyor. Adli sicil kaydı ve arşiv kaydı yoktur ifadesi bu yüzden sanırım. Benim davada da hükmün açıklanması geri bırakılmıştı. Yüz kızartıcı bir suç değil. ,,cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Arkadaşlar bu konuda kesin bilgi vermek istiyorum. 1) arkadaşım senin davan HAGB olarak kayıtlara geçmiştir. yani hükmün açıklanmasının geri bıraklıması bu da sabıka olarak görünmez. sana 5 yıl denetim vermiş mahkeme bu sürede herhangi bir suç işlemezsen dava düşer. dolayısıyla sabıkalı felan değilsin. iş ile ilgili bir sorun olmayacak kesinlikle için rahat olsun. ayırca yüz kızartıcı suç değilse ve anayasanın 76 maddesi kapsamındaki suçlardan değilse yine de sorun olmuyor zaten. yani özet olarak adil sicil kaydı çıkardığında arşiv kaydı yoktur diyorsa konu kapanmıştır. görevin hayırlı olsun.

eğer askeriye giibi kurumlarsa kesinlikle içeri adımınızı atamzsınız...güvenlik soruşturması bile yapıyorlar..diğer kurumları bilmişyorum sabıkalı yazıyorsa vardır yoksa yoktur ama güvenlik soruşturmasında tam çıkar hepsi...

bende tehtid ve yaralamadan dolayı hakim karşısına çıktım...ceza almadım..sadece hastanede yatırdılar bir süre...şizofreni olduğu için ceza yokmuş,o yüzden hastanede yatırdılar sadece...adli sicil kaydı belgem temiz çıktı benimde...

ama benimkisi zaten büyütülecek bir olay değildi,çok şükür adamda ölmedi zaten..ben sadece adamın kafasına balta sapladım..ama ölmedi sonuç olarak..yoğun bakımda falan yattı ama iyileşti....

yani adli belgem temiz benimde..ama benimkisi ufak ve önemsiz bir olay olduğu için temiz çıkmış olabilir..

inşallah memuriyette kimsenin kafasına balta saplamazsın:)fringe
fringe

nfrysmn

yok o adamın içinde cin vardı...onu çıkarmak istemiştim..kötü niyetim yoktu zaten..iyi niyetliydim..
zaten eskide kaldı,ben değiştim..artık et yemiyorum..tamamiyle bitkisel besleniyorum..yoga ve meditasyon yapıyorum..5 vakit namaz kılıyorum..

ruhumu dinlendiriyorum.ama bazen sinirleniyorum tabi..çabuk geçiyor sinirim artık..

Ben 2 sene yattım , sicil kaydı yoktur diyor 😂

talifakumi
kaç ay kaldınız içerde ve kaç ay geçti cıkanı ?

Volta
adli kurumdan cıkanı 5 sene olduysa kayıttan düşüyor.

söylemesen bıle guvenlık sorusturmasında cıkıyo zaten kurumun haberı oluyo yuz kızartıcı bı sucsada memur yapmazlar dıyım

Yüz kızartıcı bir suç değil. Hiç mahkumiyetim yok. Kurum güvenlik soruşturması istemedi ayrıca.

hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı yüz kızartıcı suc olsa dahi sorun yok. güvenlik araştırması yapmayan kurumlarda sıkıntı olmaz

Benimde adıma bir dava var bilişim suçlarından yargılanıyorım sabıka sicil yok sıkıntılıyım korkuyorum ilerde yada şimdi engelim olsun

ben 4 ay yattım tutuklu olarak
adli sicil kaydım yok çünkü beraat ettim...

Üst Alt